...
Napisał(a)
Ja osobiście wolę nasze bałtyckie rybki. Może nie są najczystsze ale żaden chińczyk do nich nie lał :P
...
Napisał(a)
Nie wiem, zdaje mi się, że żyjemy w czasach gdzie wszystko jest sztucznie hodowane. Czy to, że w taki sposób hoduje się ryby kogoś dziwi po tych wszystkich aferach z wściekłymi krowami itd?
...
Napisał(a)
Wszystko z umiarem, jak chodzi o sam smak tej ryby nigdy nie odmówie, jak mama zaproponuje jej przyrządzenie
...
Napisał(a)
Jakie macie sposoby przyrzadzania pangi ??
U mnie w kuchni dwa:
1.tradycyjny :- jaja, maka, na patelnie.
2.duszona w folii aluminiowej w piekarniku: czysty filet polany obficie oliwa z koperkiem. - wypas.
U mnie w kuchni dwa:
1.tradycyjny :- jaja, maka, na patelnie.
2.duszona w folii aluminiowej w piekarniku: czysty filet polany obficie oliwa z koperkiem. - wypas.
1
...
Napisał(a)
bez zadenj panierki poprostu posypuje przyprawami i na teflon
albo rozmrazam szpinak, w nim jest duzo wody podczas romrazania i w tej"mazi" "kąpie" moją pange dodaje przypraw, czosnku, piep kajeński, zioła prowansalskie i mieszam rozdrabiajac ta pange na malutkie kawałeczki:)
pycha:)
albo rozmrazam szpinak, w nim jest duzo wody podczas romrazania i w tej"mazi" "kąpie" moją pange dodaje przypraw, czosnku, piep kajeński, zioła prowansalskie i mieszam rozdrabiajac ta pange na malutkie kawałeczki:)
pycha:)
1
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
Sprobuj tak: Ubij jajko/ jajka, dodaj rozmrozony szpinak i pange w kawalkach i oczywiscie przyprawy(ja daje tez galke muszkatolowa). To wszystko na blaszke/ do naczynia zaroodpornego i zapiecz. Upieczone posyp posiekanymi orzechami.
Do tego mozesz zrobic taki ryz: Brazowy ryz (nie gotowany) zrumien na teflonie (ciagle mieszajac zeby sie nie przypalil), nastepnie ugotuj dodajac lyzke przecieru pomidorowego. Jak jak juz jest gotowy wymieszaj z lyzka sezamu albo posyp zmielonym siemieniem lnianym, tudziez wymieszaj z oliwa z oliwek, pietruszka, koperkiem, co ci tam pasuje
Nie mam pojecia o proporcjach i czasie przygotowania- zawsze robie na oko . Osobiscie szaleje za ta kompozycja
Do tego mozesz zrobic taki ryz: Brazowy ryz (nie gotowany) zrumien na teflonie (ciagle mieszajac zeby sie nie przypalil), nastepnie ugotuj dodajac lyzke przecieru pomidorowego. Jak jak juz jest gotowy wymieszaj z lyzka sezamu albo posyp zmielonym siemieniem lnianym, tudziez wymieszaj z oliwa z oliwek, pietruszka, koperkiem, co ci tam pasuje
Nie mam pojecia o proporcjach i czasie przygotowania- zawsze robie na oko . Osobiscie szaleje za ta kompozycja
...
Napisał(a)
cóz...troche trzeba miec składników w kuchni do takiej kompozycji:) ale postaram sie wprobowac
w meskiej kuchni jest tego ciut mniej:)
pozdro:)
w meskiej kuchni jest tego ciut mniej:)
pozdro:)
1
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
...
Napisał(a)
No tak, ja znam ta meska kuchnie- pach- ryba na patelnie, do tego ryz i moze jakies brokuly z wody
1
...
Napisał(a)
hehehe:) no przewaznie tak jest:) ale co do mnie to sie mylisz:) ja uwielbiam gotowac:D nawet wybierałem sie do gastronomika ale cóz..brat kazał zajac sie matematyka)
Praktyk nie teoretyk, f***'ty nie bzdety
Polecane artykuły