Szacuny
41
Napisanych postów
1869
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6274
Kenio80 sporo tych oleji... na pewno masz tak mało tłuszczt w miesach, jajkach, rybach, serach? przelicz jeszcze raz...
Pozdro
albo wklej przykładowy dzien.
Szacuny
7
Napisanych postów
921
Wiek
44 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6365
Miałem zamiar uwzględnić lniany w moim menu ale niestety jest nieosiągalny (wysokolinealowy...). Stwierdziłem więc, że głównym źródłem będzie oliwa z oliwek (jednonasyceniowe), tran (omega 3), orzechy, jaja kurze, no i makrela jeszcze najprawdopodobniej, ale nie świeża tylko wędzona.
Szacuny
90
Napisanych postów
15094
Wiek
36 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
101723
ja jako ciekawostke
znaleziona w jednym z tematow w dziale "odchudzanie"
wspomne o oleju z
orzechow Macadamia (MACADAMIA NUT OIL)
tłuszcze:
"saturated 15,4g
mono 77,9g
poly 2,2 g"
u nas pewnie nie dostanie sie lub nie do picia
ale jak by ktos wybywal na emigracje kiedys
mozna popytac w UK/USA
pewnie wiedzieliby wiecej a i cena pewnie nie jest kosmiczna
btw...te orzeszki maja najwieksza zawartosc tluszczu ze wszystkich orzeszkow
Zmieniony przez - wylliam w dniu 2007-02-15 00:50:59
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
Szacuny
7
Napisanych postów
921
Wiek
44 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6365
Tłuszcze dziennie w dni treningowe:
- z 50g oliwy - 50g t.,
- z 1 łyżki tranu - ok 10g t.,
- z 50g orzechów - 30g t.,
- z dwóch jaj - ok. 11g,
Razem 100g tłuszczy.
Tłuszcze w dni nietreningowe (więcej tłuszczy mniej węgli):
- 50g oliwy z oliwek - 50g t.
- tran 1 łyzka - 10g t.
- z dwóch jaj - ok. 11g t.
- ze 150g makreli wdzonej - 23g t.
- orzechy z 50g - 30g t.
Razem daje około 124g tłuszczy
Szacuny
7
Napisanych postów
921
Wiek
44 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6365
zajrzyj do działu "odcudznie" do mojego posta.
A co jem - warzywa (jakie mam - marchew, pietruszka, kapusta pekińska, pomidory, ceubla, czosnek), ogórki kiszone, kapustę kiszoną, warzywa mrożone, owoce - jabłko, banany, sery chude i pół tłuste, ryby - panga, tuńczyka, płatki owsiane, ryż, fasolę białą, czasem chudą wędlinę ale rzadko, piersi kurczaka, indyka, czasem wołówkę. Mniej więcej to jeszcze jem.
Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-15 09:44:55
Szacuny
0
Napisanych postów
72
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7533
W pierwszym poście napisał że pod wpływem temperatury oliwa ulega utlenieniu, czyli np. nie mogę dolewać jej do jajek przed smażeniem?? tylko ewentualnie polać już gotową jajecznice tak?? (błagam powiedzcie że mogę dodawać do jajek, od oliwy na "surowo" mam już cofki:P )