SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chudy twaróg- ale z czym ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 107072

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 95 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 537
tez dobre, a jak myslicie czy takie wlasnie spozywanie twarogu itp wystarcza czy nalezy jeszcze kupic sobie jakies bialko ?

Samo zwycięstwo nic nie znaczy, trzeba umieć je wykorzystać...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 776 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3259
najsmaczniej jest tak (plus najzdowiej)
twaróg chudy 200-250g
1 średnia cebula
2 ząbki czosnu
1 peczek koperku lub szczypiorku
1/2 pęczka żodkiewek
1/3 ogórka
1 łyżeczka oleju lnianego
50-100 ml jogurtu naturalnego
xxx pieprz sól do smaku
opcjonalnie
1/4 czerwonej świerzej papryki
1 pomidor do zagryzania

Wykonanie cebule obrac pokroic na połównki połówki wzdłuż na wiartki trzymajac dwie wiartki przy sobie kroic cebule na cieńkie plasterki wsypa tak poszatkowana cebulę (oczywiście druga połówkę szatujemy tak samo) do miski obsypa sola upewni się ze mamy suche ręce i zagnieś cebule z solą co powoduje ze cebula zmieknie i puści soki odczkac kilka minute w tym czasie można cebule popieprzyc i pokroic warzywa potem wrzucamy ser i zalewamy go jogurtem i olejem mieszamy do mniej wiecej jednolitek konsystencji dodajemy warzy i znów mieszamy próbujemy i doprawiamy do dmaku pieprzem i solą

uwagi co do krojenia warzyw rzodkiewke można kroic na trzy sposoby w kostke wtedy będziemy sie podczas jedzenia dogryzali do duzych skupisk rzodkiewki w wierc i półplasterki wtedybędzie ładnie wygląda ale smak rzodkiewki ciagle pozodstanie oddzielony od mieszaniny można tez zetrze na grubej tarce wtedy smak rzodkiewki zostanie rozproszony po sałej potrawie rónowmiernie ogórki obieramy kroimy na pół i te połówki wzdłóż na dwa lub trzy paski a później szatkujemy na wier lub jednoszósto pasterki
dodatkowa uwaga dotyczaca ogórków jesli robicie mieszanine na zapas a nie do natychmiastowego spożycia lepiej ich nie dodaw bo puszczaja wodę koper i szczypior tu już nie ma co nauczac ale dka pewnoś łapiemu wiąchę i szatkujemy w poprzek czosnek wyciskarka , drobna tarka ewentualnie zagniatanie lub drobne dorobne szatkowanie czerwona papryka bierzemy wiartkę i kroimy ja w cieńki paseczki następnie wiązke paseczków obracamy o 90 stopni k kroimy je w poprzek dzieki czemu wychodzi drobna kostka pomidor możemy nim zagryzac serek po prostu go gryząc i trzymając w rece lub zrobic bardziej kulturalnie i pokroic na plsterki połozyc na talerzyku i każde kilka kesów sera zagryzac plasterkie pomidora

Psychika jest jak haszysz, wydaje sie byc twarda i nieplastyczna ale po dostarczeniu odpowiedniej porcji energii łatwo daje się modelowac.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 776 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3259
inne przepisy
Sałatka jabłokowo serowo tuńczykowa
kostka sera chudego
50 ml jogurtu
15ml olej lnianego lub olivy virgine
mała cebula
puszka tuńczyka
1-1,5 jabłaka

z cebulą rozprawiamy się jak poprzednio dosypujemy ser olej(olivę) tuńczyka jogurt mieszamy jabła wyłuskujemy z nasion obieramy ze zkórki i kroimy na drobna kostke w rzucamy do mieszaniny i znów mieszamy

najprostysz przepis to
Gnieciucha serowa z zarodkami
200g hudego
50-100 ml jogurtu w zalezności kto jak rzadki lubi
i 2-3 łyzki stołowe zarodków pszennych
wymieszac na jednolita masę
zarodki pszenne dodaja neipowtarzalnego smaku i wyrób dodatkowo będzie lekko słodkawy

bardzo smaczny jest
Seroszpinak
500g szpinaku mrozonego (może byc 450 jeśli takie sa paczki)
200-250g sera
100-150ml jogurtu naturalnego
4-7 ząbków czosnku
sól pieprz ew oliva ew olej zniany do smaku

mrozony szpinak wrzucamu na patelnie na średnim ogniu i czekamy aż sie roztopi czekając na to solimy i pieprzymy szpinak i obierami i rozgniatamy czosnek a takrze dzubdziamy w jakiejs misecze nadrobno ser biały chudy

kiedy juz szpinak sie rozmrozi i puści wyparuej prawie cała woda wrzucamy czosnek i dokładnie mieszamy odczekujemy pół minuty i wrzucamy biały ser w zalezności od rodzaju może puszcac wode wtedy trzeba przytrzmac zawrtosc patelni łopatka do smażenia i wykac wode do zlewukiedy ser sie zrobi lekko ciagnacy wyłączamy ogień czekamy kilka kilkanaście minuta aby danie przestygło i bysmy mogli dodac jogut bez obawy ze się zważy i tłuszcze zwierzece bez obawy że sie utlenią

Psychika jest jak haszysz, wydaje sie byc twarda i nieplastyczna ale po dostarczeniu odpowiedniej porcji energii łatwo daje się modelowac.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 95 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 537
o widzisz tez niezle :-]

Samo zwycięstwo nic nie znaczy, trzeba umieć je wykorzystać...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
Dla mnie za duzo je..ania zeby zjesc przepis na niedzielna diete z twarogiem jak sie ma czas hehe

Zmieniony przez - jabolcokk w dniu 2007-02-05 15:23:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 698 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 62701
Ja sobie dosłownie szczyptę cukru dam i mogę jeść tonami :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 265 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 4567
Ja jem 250g twarog podlubanego w miseczce widelcem, dolewam mleka zeby powstala taka papka, kupuje rodzynki(400g - 2zl) i slonecznik(200g - 1,5zl) z biedronki no i dodaje 40g rodzynek i 30g slonecznika, pyszne, ani za sucho w gebie bo mleko dodane jest, ani za slono tylko fajnie mokro i slodko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jabolcokk A.Jabłoński
Ekspert
Szacuny 132 Napisanych postów 23197 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 224261
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1489 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30384
ja kroje cebule w drobna kosteczke(duzo wit.c biore kostke sera 300g polewam to smietana(tyle zeby bylo w miare papkowate:P) rozwalam to wszystko widelcem na taka miazge, sole pieprze, mieszam dalej az zmieni sie to wszystko w papke i gotowe

NO PAIN NO GAIN

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 829 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 12115
dokladnie robaleq...tylko ze ja zamiast smietany uzywam jogurtu bo smietana za duzo tluszczu ma jak dla mnie.Jeszcze sproboj pomidorka wkroic to juz w ogole wymiata.A tak w ogole to pytanie mam...Panowie.Czy jak wkroje 2 troszke grubiej ukrojone plasterki sera zoltego do twarogu to czy cos sie zlego stanie??Czy lepiej odpuscic sobie ser zolty?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Duży probel - Otyłość

Następny temat

za duzy apetyt ?

WHEY premium