Szacuny
3
Napisanych postów
107
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
440
Można od czasu do czasu makrelą zastąpić tyńczyka(blehh) ? Czy jest ona zdrowa? Bo 100g ma B 20,70 T 15,50 WW 0 Czy ten tłuszcz jest zdrowy?
Moze ktoś zna więcej informacji na ten temat :)
Sogi
Szacuny
31
Napisanych postów
3215
Wiek
37 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
20315
Tak, tłuszcz sam w sobie zdrowy, ale przy wędzeniu traci część właściwości. Poza tym produkty wędzone według niektórych badań są kancerogenne (w pewnym stopniu). Raz na jakiś czas można, ale nie powinna być to integralna część diety.
Szacuny
11
Napisanych postów
1410
Wiek
35 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
14551
Jak najbardziej mozesz zastapic ja sam od kilku dnie zywie sie ta rybka na kolacje zamienilem to na serbialy bo juz od kilku miechow go jadlem wiec jak sie domyslasz wychodzil mi pooopa ew mozesz jeszcze na ser bialy zamienic/zrobic twarozek . pzdr
Zycie to nie bajka....
Ani nie film akcji!
Ani nie ring!
Szacuny
3
Napisanych postów
107
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
440
jesli ten tłuszcz w tej makreli jest zdrowy to wolałbym makrele bo trudno mi jest moje zapotrzebowanie w tłuszcz 146g uzupełnić w ciągu dnia:/ już nie mam pomysłu:/
rano wpiepszam siemie lniane i orzechy w poludnie pestki z dyni albo słonecznika + sałatka z 15g oliwy z oliwek i na kolacje dalej oliwa z oliwek i tak mi brakuje ok 40g ://
co mozna z tym fajnem zrobić? co jeszcze mozna jeść żeby miało duż tłuszczu?