do autora postu:
Nie wiem czy korzystales z tego linka:
www.darkthorn.republika.pl
Jesli nie to wylicz sklad bialek wegli i tluszczy i wklej.(przy kazdym posilku i podsumowanie
)
Rada ewenemente co do uzupelnienia tluszczy oliwa z oliwek na pierwszy rzut oka sluszna ale bez wyliczenia trudno cos powiedziec.
@ewenemente
Wiec tak trzeba bylo napisac w uzasadnieniu i zaproponowac lepsze zrodlo omega 3 jak np tluste ryby oraz wyjasnic jaki powinien byc stosunek tluszczy w prawidlowo prowadzonej diecie, a nie walic wszedzie oliwe z oliwek bez opamietania.
Nie wspominalem w tamtym poscie juz o indyku i wolowinie bo zrobil to wyzej fukinhot.Ale skoro sie domagasz tak zazarcie broniac swoich racji:
Wolowina nie musi byc wcale tlusta a zawiera wiele innych cennych elementow jak chocby
kreatyna
a roznica pomiedzy 100gr poledwicy wolowej i taka sama porcja kurczaka to tylko 2 gr tluszczu na korzysc kurczaka ale tez 2 gr bialka na korzysc poledwicy np.
Jesli juz jednak tak to argumentujesz to dlaczego polecasz kurczaka zamiast indyka??
To samo tyczy sie pozostalych produktow,minimalne roznice jakie wynikaja z twoich rad(ktore dajesz bez zadnego uzasadnienia) nie maja zasadniczego wplywu na diete a moim zdaniem znacznie ja zubozaja zarowno pod wzgledem smakowym jak i pierwiastkow skladowych a to jest napewno zle!
(to tyczy sie nie tylko tego posta ale w koncu zareagowalem bo moim zdaniem zachowujesz sie jak typowy neofita )
pozdrawiam
Zmieniony przez - r4q w dniu 2006-11-27 01:19:03