SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pasta rybna %-)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4453

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 851 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 13195
No właśnie próbował was ktoś pasty rybnej zrobionej z tuńczyka , jajek i dodatków ? W sumie dobra rzecz na kanapki by była ( z razowym pełnoziarnistym oczywiście ) .
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 564 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 6363
pasta rybna jest ok, mozna urozmaicic sobie jadlospis, tylko policzyc sobie ile B W T i dodac do dziennego bilansu,

aha panowie, nie przesadzajmy, fakt w polsikch "konserwach" niejedno mozna znalesc ale jesli by tak dobrze sie przygladnac to wszystko co jemy jest szkodliwe;]

AIM HIGHER

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1838 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38624
jeśli robiona własnoręcznie to ok. Jeśli kupowana w sklepie to wywal bo nikt Ci nie zagwarantuje z czego jest ona zrobiona

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Bez przesady

Wywalać nie musisz

Po prostu staraj się takie rzeczy robić na własną rękę a nie kupować gotowe

Co nie znaczy że jak już masz to w domu to masz wywalać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 557 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 14690
a ja mam pytanie apropo ryb też
z czego właściwie jest paprykarz? słyszałem że z resztek ryb jak flaki,głowy ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1838 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38624
również skruszone ości

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Ciężko powiedzieć na 100%, musiałby się odezwać ktoś kto pracuje w którejś z firm produkującej konserwy rybne,

Czy z resztek - raczej nie - zależy pewnie też od ceny

Natomiast z pewnością są to w większej części mięsne partie ryb które nie nadają się do czegokolwiek innego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 851 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 13195
przepis na paprykarza z biedronki :
odpadki z ryb przekręcasz przez maszynke do mięsa , dodajesz przyprawy i masz paprykarza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1838 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38624
takie śmieszne ale frezeq ma racje, to są realia polski, nikt nie będzie kupował drogich ryb i wywalał 50% z niej czyli ości, łby, ogony żeby zrobić jakąś pastę czy ten paprykarz inaczej takie pasty kosztowałyby majatek, a widział ktoś drogą pastę rybną w markecie??

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 851 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 13195
tylko patrzcie żeby ten przepis nie wyszedł poza SFD , bo to strzeżona od lat receptura
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1977 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 27200
http://www.zima.slask.pl/zin/zima_zine_paprykarz.html  - nie wiem czy temu wierzyc czy nie,bo kazdy moze w necie sobie napisac co chce,wiec to tez moze jest wyssane z palca
w kazdym razie paprykarz,tak jak paste rybna, tez mozna samemu zrobic...ale powiedzmy szczerze, kto ma czas zeby robic samemu pasty, paprykarze, piec chleb, robic ketchup, wedliny itp. itd.? czasem mozemy cos takiego zrobic,ale codzienne zapewnienie sobie jedzonka wlasnej produkcji jest raczej nierealne...

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1838 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 38624
jak ktoś ma młynek do mielenia mięsa to zrobienie takiej pasty może potrwać parę minut. Albo tuńczyk w puszce. Kupując tuńczyka w kawałkach który kosztuje ok. 4 zł po jego otwarciu widać jasno różowe mięso i całość w jednym odcieniu, kupując puszkę już np. za 2,50 w kawałkach tuńczyk jest szary lub w połowie różowy a w połowie ciemny lub bardzo ciemny, i często to ciemne mięso jest już rozdrobnione, dlaczego?? Bo 50% czyli różowa częśc to mięso jakie powinno być czyli tuńczyk a reszta to już tylko producent wie.
A nie chce mówić o rozdrobnionych tuńczykach za 1,50zł

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dYLEMAT

Następny temat

Sonbaty....pomóż

WHEY premium