SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

pasta rybna %-)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3779

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 851 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 13195
No właśnie próbował was ktoś pasty rybnej zrobionej z tuńczyka , jajek i dodatków ? W sumie dobra rzecz na kanapki by była ( z razowym pełnoziarnistym oczywiście ) .
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1838 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 38622
jeśli robiona własnoręcznie to ok. Jeśli kupowana w sklepie to wywal bo nikt Ci nie zagwarantuje z czego jest ona zrobiona

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 2782 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15058
Bez przesady

Wywalać nie musisz

Po prostu staraj się takie rzeczy robić na własną rękę a nie kupować gotowe

Co nie znaczy że jak już masz to w domu to masz wywalać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 557 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 14675
a ja mam pytanie apropo ryb też
z czego właściwie jest paprykarz? słyszałem że z resztek ryb jak flaki,głowy ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1838 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 38622
również skruszone ości

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 96 Napisanych postów 2782 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 15058
Ciężko powiedzieć na 100%, musiałby się odezwać ktoś kto pracuje w którejś z firm produkującej konserwy rybne,

Czy z resztek - raczej nie - zależy pewnie też od ceny

Natomiast z pewnością są to w większej części mięsne partie ryb które nie nadają się do czegokolwiek innego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 851 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 13195
przepis na paprykarza z biedronki :
odpadki z ryb przekręcasz przez maszynke do mięsa , dodajesz przyprawy i masz paprykarza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1838 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 38622
takie śmieszne ale frezeq ma racje, to są realia polski, nikt nie będzie kupował drogich ryb i wywalał 50% z niej czyli ości, łby, ogony żeby zrobić jakąś pastę czy ten paprykarz inaczej takie pasty kosztowałyby majatek, a widział ktoś drogą pastę rybną w markecie??

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 851 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 13195
tylko patrzcie żeby ten przepis nie wyszedł poza SFD , bo to strzeżona od lat receptura
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1977 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 27200
http://www.zima.slask.pl/zin/zima_zine_paprykarz.html  - nie wiem czy temu wierzyc czy nie,bo kazdy moze w necie sobie napisac co chce,wiec to tez moze jest wyssane z palca
w kazdym razie paprykarz,tak jak paste rybna, tez mozna samemu zrobic...ale powiedzmy szczerze, kto ma czas zeby robic samemu pasty, paprykarze, piec chleb, robic ketchup, wedliny itp. itd.? czasem mozemy cos takiego zrobic,ale codzienne zapewnienie sobie jedzonka wlasnej produkcji jest raczej nierealne...

www.pajacyk.pl
-----------------------------



----------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1838 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 38622
jak ktoś ma młynek do mielenia mięsa to zrobienie takiej pasty może potrwać parę minut. Albo tuńczyk w puszce. Kupując tuńczyka w kawałkach który kosztuje ok. 4 zł po jego otwarciu widać jasno różowe mięso i całość w jednym odcieniu, kupując puszkę już np. za 2,50 w kawałkach tuńczyk jest szary lub w połowie różowy a w połowie ciemny lub bardzo ciemny, i często to ciemne mięso jest już rozdrobnione, dlaczego?? Bo 50% czyli różowa częśc to mięso jakie powinno być czyli tuńczyk a reszta to już tylko producent wie.
A nie chce mówić o rozdrobnionych tuńczykach za 1,50zł

Pamiętaj że: K.J.J.N.N.Ś

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dYLEMAT

Następny temat

Sonbaty....pomóż

Fruzelina