Ponieważ wszystkie posty podwieszony są zamknięte, ewentualne pochwały (słów krytyki nie przyjmujemy ) składajcie również w tym poście. Niech będzie on miejscem, w którym też będzie możliwość proponowania zmian, dzięki którym nasz dział będzie lepiej funkcjonował i się rozwijał. Pozdrawiamy.
Zmieniony przez - Charon w dniu 2006-08-08 09:39:02
Szacuny
89
Napisanych postów
6889
Wiek
40 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
100566
propozycji nie mam ale idea iście słuszna
a nie mam propozycje najnowsze badania odnośnie diet low carb (odmiany low carb, redukcyjne i masowe i najbardziej adekwatne treningu podczas ich stosowania)
Jak również bardzo przydatne byłoby skrobnięcie o suplementach podczas tkaich diet (masowych i redukcyjnych) bo jak wiadomo niektóre suple dobrze działające na high carb są zbedne na lowcarb i warto by wiedziec które są zbędne a które zalecane aby nie pchać kase w gó..błoto
Zmieniony przez - buby77 w dniu 2006-08-09 22:30:41
Szacuny
126
Napisanych postów
4616
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
53303
Gdyby były takie badania to bym o nich wiedział
Jest trochę badań porównujących wpływ diet low-carb(standardowa ketogenna), high-carb na odchudzanie...
Sporo badań dotyczących wpływu diet low-carb na likwidację zespołu metabolicznego... ale nie ma badań dotyczących diet ketogennych z ładowaniami węglowodanów - coś tam można wydedukować przeglądając badania o głodówkach przeplatanych objadaniem się, uzupełnianiu glikogenu, adaptacji w obrębie enzymów, wpływie kalorii/makroskładników na leptynę itp.
Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-08-09 22:48:57
Szacuny
23
Napisanych postów
1564
Wiek
36 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
11141
Dzisiaj w telewizorni. Dokładnie w "faktach" mówili o skończonych badaniach dotyczących wszelkich wędlin. Chodziło o to że produkty te zawierają bodajże 4 substancje których nazwy nie pamiętam które mogą zwiększać nawet o połowe ryzyko raka żołądka. Więc jak ktoś ma na ten temat więcej informacji....?
Proponuję na start zarobek w wysokości ok 2000zł. 100% ONLINE, min. 18lat.
-Bez Polecania
-Bez Inwestycji
-Bez Sprzedaży
kontakt: [email protected]
Szacuny
23
Napisanych postów
3676
Wiek
35 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
22018
Ja dysponuje od dzisiaj ksiażką " Biochemical and physiological aspects of human nutrition "
Mogę powklejać troche artów wspartych różnymi rysunkami z wyjasnieniem niektórych reakcji jeśli ktośby był zainteresowany. O dietak ketogenicznych też mam książke ale bardziej o charakterze informacyjnym niźli badawczym.
Arty moge wklejać po angliesku jak i po polsku ale z wzięciem pod uwagę zasób mojej wiedzy i słownictwa a słownictwem zw. chemicznych itp. zawartych w książce
Szacuny
19
Napisanych postów
3246
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
14357
Charon, co do zmian wspominalem juz Domerowi...
Fajna sprawa byloby zalozyc post z naszymi zdjeciami, czyli zaleznie od rangi-eksperci, spece, znawcy, czyli chodzi o taka paczke tych co pomagaja innym. Fajna sprawa dla nowych uzytkownikow, bo wiedza mniej wiecej z kim rozmawiaja fotki nie musza byc koniecznie rozbierane, jezeli ktos nie chce
Szacuny
62
Napisanych postów
11895
Wiek
35 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
164753
Gazeta Wyborcza" informuje: Światowa Organizacja Zdrowia chce całkowitego zakazu stosowania w przemyśle spożywczym związków azotowych. Te najpowszechniej stosowane dziś konserwanty mogą zdaniem ekspertów WHO zwiększać ryzyko powstawania nowotworów.
dalej »
9 czerwca do siedziby Międzynarodowej Agencji Badań nad Rakiem w Lyonie przyjechało 19 naukowców z ośmiu krajów - członków grupy roboczej WHO. Była wśród nich dr Anna Lankoff z Zakładu Radiobiologii i Immunologii Instytutu Biologii Akademii Świętokrzyskiej w Kielcach. Celem spotkania było znalezienie odpowiedzi na pytanie, czy azotany i azotyny stosowane jako konserwanty w przemyśle spożywczym mogą być groźne dla zdrowia. Po dwóch tygodniach pracy naukowcy stwierdzili: - Tak, takie ryzyko naprawdę istnieje - ostrzega gazeta.
- Wyniki jakie otrzymaliśmy dowodzą, że azotany i azotyny mogą zwiększać ryzyko rozwoju raka żołądka, przełyku, a także guzów mózgu. Kierownictwo WHO uznało więc, że związki te powinny zostać całkowicie wyeliminowane z naszej diety - mówi dr Lankoff.
Plany WHO wzbudziły popłoch w przemyśle spożywczym. - To byłaby klęska całej branży. Dla nas - ogromne straty, dla konsumentów - wzrost cen - mówią polscy producenci mięsa.
WHO nie ma jak zmusić państw członkowskich, by zakazały groźnych konserwantów - podkreśla gazeta. Mogą to uczynić tylko rządy.
Azotany i azotyny od zawsze krążyły w środowisku. Jednak w ubiegłym stuleciu zaczęły odgrywać w naszym życiu znacznie większą rolę. Po pierwsze - jako składnik nawozów w rolnictwie (skutkiem było częściowe zanieczyszczenie wód zarówno gruntowych, jak i powierzchniowych). Po drugie - jako element diety.
Do ludzkiego organizmu azotany i azotyny dostają się dziś głównie nie przez wodę, ale wraz z pożywieniem. Chodzi tu o warzywa tzw. nowalijki typu sałata czy rzodkiewka, płatki zbożowe, ale przede wszystkim mięso. Związków azotowych używa się przy produkcji np. kiełbas, peklowanej szynki czy wołowiny lub konserw - wylicza "Gazeta Wyborcza".