...
Napisał(a)
do smazenia na teflonie idealny jest PAM, ew. oliwa z oliwek/pestek itp. kilku zawodnikow z klubu w ktorym cwicze szykujacych sie na MP wlasnie w ten sposob przygotowuje miecho .
...
Napisał(a)
na oliwie raczej nie, mi bybloby szkoa cennych skladnikow oliwy z oliwek a pam to sam nie wiem, jakos sie do niego nie przekonalem, "zalatuje" chemia no ale moze sie myle
ja staram sie gotowac mieso na parze, czasem pieke
ja staram sie gotowac mieso na parze, czasem pieke
...
Napisał(a)
Oliwa rafinowana, wiadomo ze nie extra virgin Po 7zl za litr mozna kupic.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
domer a powiedz mi co sie dzieje z jednonienasyconymi pod wplywem temp? zmieniaja sie tak samo jak wielo w trans?
...
Napisał(a)
Utlenia sie ale pod wplywem wysokiej temp i dosc dlugiego smazenia a piers czy ryba smazy sie szybciutko
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
jak dasz max ogien to na pewno, ale znacznie lepiej smakuje jesli wrzucisz ja na rozgrzany teflon a potem zmniejszysz tak na 1/3 i powoli sie bedzie smazyc . na ogol nie mam na to czasu, ale jak kobita mi gotuje to tak wlasnie robi. do tego jakiestam ziolka/przyprawy i smacznego .
...
Napisał(a)
Good job, przyda sie jak nic! Sog musi byc! Pozdro
... Top Mass TEAM :) ...
,, Jak Boli To Rośnie "
...
Napisał(a)
marchewka 5 min? to chyba jakis parowar musi byc, ja w swoim garczku do ktorego wkladam krateczke paruje marchew prawie pol godziny....
Bo przy wkładce masz znacznie mniej wody i nie możesz też zbyt mocno podgrzewać, bo za szybko wszystko wyparuje :) W specjalnym garnku do gotowania na parze (składa się z dwóch części) możesz uzyskać więcej pary.
Bo przy wkładce masz znacznie mniej wody i nie możesz też zbyt mocno podgrzewać, bo za szybko wszystko wyparuje :) W specjalnym garnku do gotowania na parze (składa się z dwóch części) możesz uzyskać więcej pary.
- Co robisz w Walentynki?
- Biceps i klate
...
Napisał(a)
Jaki tłuszcz polecacie przy pieczeniu mięsa w folii aluminiowej ? Ja smaruję folię oliwą z oliwek, ale nie wiem czy to jest najlepszy sposób ?
...
Napisał(a)
Najlepiej niczym nie smaruj, ew. po paru min odklej mieso, rybe od folii zeby nie przykleila sie przy zbyt dlugim pieczeniu.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły