SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wszystko o JAJKACH wejdź i czytaj :=)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 72080

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1129 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5742
Hehe nie wiem jak jest naprawde ale wiem z wypowiedzi i pewnych źródeł że najlepiej jeść i najlepiej przyswajalne jets naprawde w ugotowanych na miękko. Sprawdź z tymi jajkami na SUROWO, bo moj kolega ktory chodzi kilka lat na silke wcina surowe zeby szybciej miesnie roslyochyda ale czego nie robi się dla kulturystyki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 119 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 479
tak jak Inka pisala, najlepiej na miekko lub lekko zciete z patelni ale i na twardo przyswoisz... podsumowujac: zle slyszales :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1129 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5742
Z tymi na miękko to się nie dziwie i ciesze lubie namiekko i mimop wszystko jem całe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 560 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7720
hehe maly blad mi wdarl we wczesniejsza wypowiedz
mialo byc ze nie przyswaja surowego jajka
a napisalem na twardo
czyli jednak slyszalem dobrze

alter ego...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 558 Wiek 47 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 3476
Jeśli na twardo to gotowane w minimalnym czasie a nie 45minut jak strusie .. bo większosc osób jak juz na twardo robi to nie zwraca w ogóle uwagi na czas gotowania.. i tak na max je gotuje a to błąd, bo własnie przez takie "przeciagnięte" gotowanie sprawia ze białko jest trudniej strawić , więc i przyswoić
ot i cała filozofia

inka moje fotki -http://www.sfd.pl/temat144074/strona1/ nowe od 66

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 360 Wiek 38 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1892
czyli jedzenie surowych jajek jest bez sensu?
bialko sie wtedy nie wchlania tak dobrze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
By strawić surowe nie mamy odpowiednich enzymów (poza tym istnieje takie coś jak salmonella ), w wyższej temperaturze białko się ścina, zmienia swoją budowę (widać jak zmienia barwę i konsystencję) staje się wtedy ciężej strawne, najlepiej jeść gotowane na miękko.

Białko, które wiąże się z biotyną to awidyna,ale o niedobory biotyny raczej ciężko, trzebaby było odżywiać się tylko surowymi jajkami

Zmieniony przez - Charon w dniu 2006-01-22 13:07:22

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1129 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5742
Fakt stąd jeden jest, jeść jajka na miękko ale wkońcu całe prawda?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

moze jakas korekta do idelanej diety?:P

Następny temat

PROSZE O RADY!!!!!

WHEY premium