Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
...
Napisał(a)
zle slyszales jako jest super byle nie surowe
...
Napisał(a)
Hehe nie wiem jak jest naprawde ale wiem z wypowiedzi i pewnych źródeł że najlepiej jeść i najlepiej przyswajalne jets naprawde w ugotowanych na miękko. Sprawdź z tymi jajkami na SUROWO, bo moj kolega ktory chodzi kilka lat na silke wcina surowe zeby szybciej miesnie roslyochyda ale czego nie robi się dla kulturystyki
...
Napisał(a)
jasne to twoj kupel neimadry jest
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
...
Napisał(a)
tak jak Inka pisala, najlepiej na miekko lub lekko zciete z patelni ale i na twardo przyswoisz... podsumowujac: zle slyszales :P
...
Napisał(a)
Z tymi na miękko to się nie dziwie i ciesze lubie namiekko i mimop wszystko jem całe
...
Napisał(a)
hehe maly blad mi wdarl we wczesniejsza wypowiedz
mialo byc ze nie przyswaja surowego jajka
a napisalem na twardo
czyli jednak slyszalem dobrze
mialo byc ze nie przyswaja surowego jajka
a napisalem na twardo
czyli jednak slyszalem dobrze
alter ego...
...
Napisał(a)
Jeśli na twardo to gotowane w minimalnym czasie a nie 45minut jak strusie .. bo większosc osób jak juz na twardo robi to nie zwraca w ogóle uwagi na czas gotowania.. i tak na max je gotuje a to błąd, bo własnie przez takie "przeciagnięte" gotowanie sprawia ze białko jest trudniej strawić , więc i przyswoić
ot i cała filozofia
ot i cała filozofia
inka moje fotki -http://www.sfd.pl/temat144074/strona1/ nowe od 66
...
Napisał(a)
czyli jedzenie surowych jajek jest bez sensu?
bialko sie wtedy nie wchlania tak dobrze?
bialko sie wtedy nie wchlania tak dobrze?
...
Napisał(a)
By strawić surowe nie mamy odpowiednich enzymów (poza tym istnieje takie coś jak salmonella ), w wyższej temperaturze białko się ścina, zmienia swoją budowę (widać jak zmienia barwę i konsystencję) staje się wtedy ciężej strawne, najlepiej jeść gotowane na miękko.
Białko, które wiąże się z biotyną to awidyna,ale o niedobory biotyny raczej ciężko, trzebaby było odżywiać się tylko surowymi jajkami
Zmieniony przez - Charon w dniu 2006-01-22 13:07:22
Białko, które wiąże się z biotyną to awidyna,ale o niedobory biotyny raczej ciężko, trzebaby było odżywiać się tylko surowymi jajkami
Zmieniony przez - Charon w dniu 2006-01-22 13:07:22
Beatus, qui prodest, quibus potest
Poprzedni temat
moze jakas korekta do idelanej diety?:P
Następny temat
PROSZE O RADY!!!!!
Polecane artykuły