SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zoltka w jajkach

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 21785

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10791 Napisanych postów 47485 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Jak to jest wlasciwie z tymi zoltkami... Skoro zawieraja cholesterol to ile powinno sie jesc ich optymalnie np w tygodniu? Bo przeciez ja codziennie jem jajka :/ Lepszym rozwiazaniem byloby wyrzucanie chociaz czesci zoltek przy robieniu posilkow jajecznych?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10791 Napisanych postów 47485 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
wyrzucanie całych żółtek a nie części będzie lepszym rozwiązaniem.
ciekawostka:białka z jajek są dobre na potencję.6-10 może znacznie wpłynąć na nią.

Ten się śmieje kto się śmieje najgłośniej!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10791 Napisanych postów 47485 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
Tzn. jajecznica z samych bialek? Bialka na twardo? ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 392 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6518
Ja przewaznie co 3 dzien wcinam jajka (wole jesc ryby np. tunczyka niz jajka). Biore wtedy 5 jajek, gotuje je na twardo i zjadam jedno cale a, z pozostalych czterech tylko bialko. Jednak jem je gdzies o godzinie 18-19, bo jajka na twardo sa ciezko strawne.

pozdrawiam

Alibudda

"They"... will tear your soul apart...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10791 Napisanych postów 47485 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
xav!jajecznica z samych białek,omlet z samych itp.

Ten się śmieje kto się śmieje najgłośniej!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10791 Napisanych postów 47485 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
xav - szok no nie?

Tomek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10791 Napisanych postów 47485 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
No bez sensu... W ogole, przeciez caly smak jajka jest w zoltku. Ech... No coz, takie zycie. Jak cos smaczne to niezdrowe. ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2595 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 17718
Powinno sie 3/4 zoltka wyzucac a 1/4 zjadac na jedno jajko.

POW * MIA
Bring them home!!!

Farmaceuta - Technik

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2881 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 20969
Czemu wszyscy wyrzucacie żółtka? Może mieć to uzasadnienie jedynie w skrajnych przypadkach (np. robienie rzeźby). Vince Gironda zawsze zalecał jedzenie całych jajek. Żółtko zawiera oprócz białka i tłuszczu cały zestaw niezbędnych do życia pierwiastków (Ca, Fe, K, Zn, P i wiele innych). Jak myślicie, z czego powstaje kurczak? To wszystko jest w żółtku. Obawa przed cholesterolem też jest nie do końca uzasadniona. Jest on prekursorem hormonów sterydowych, a jego poziom we krwi nie jest zależny wyłącznie od jego spożycia. Ja zawsze wcinam całe jajka. Profil aminokwasowy całego jajka jest pełniejszy niż samej części białkowej, poza tym wyrzucanie żółtek jest mało ekonomiczne.

Al_Bundy_2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10791 Napisanych postów 47485 Wiek 26 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 57816
i w dodatku kosztuje dodatkową pracę przy spożądzaniu potrawy.

I must find the truth that is true to me, the idea for which I can live or die...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 1674 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 73472
bundy i jeszcze surowe zultko jest bogate w lecytyne. ja tez preferuje cale jaja. gdyby nie salmonella to zalatwial bym je na surowo bo wtedy traca mniej ze zwoich wartosci i ponadto sa lzej strawne.

.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Za dużo gazów :(

Następny temat

Jaka motywacja?

Fruzelina