Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Trzy paczki ryżu brazowego (300g)
w 100g - 322kcal 7,1g białka 76g węgli 1,9g tłuszczu
Biała fasola 2 puszki (440g)
w 100g - 89kcal 5,5g białka 15,7g węgli 0,4g tłuszczu
Trzy piersi kurczaka (300g)
Ryż ugotowany, zmieszany z fasolą i z ugotowanym kurczakiem drobno pokrojonym. Co o tym sadzicie? Mi taka miska starcza na cztery obiadki i oszczędza czas na codzienne gotowanie ryżu i kurczaka.
Szacuny
91
Napisanych postów
8680
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31712
niestety nie ma na forum takiej mordki, która wzrósza ramionami, bo chętnie bym ją wkleił
Sądzę bracie, że gwałcisz kulturę kulinarną narodu. No ale to Twoja sprawa. Jedz skoro Ci smakuje i monotonia Cię nie zabija
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Hmmm... wszystko Ok ale jak pogodzić czas z gotowaniem? Zmieniam sobie posiłki ale podstawoe składniki takie jak tuńczyk, ryz brązowy, kurczak, płatki, jogurt, ser biały, chleb pełnoziarnisty jem codziennie. Wszystko inne to tylko dodatki. Staram sie trzymać diete i godzin posiłków. Więc przygotowanie obiadu na 3-4 dni jest na prawde dla mnie dobrą rzeczą. Do wszystkiego można sie przyzwyczaić. No nic ale Jedzonko opisane powyżej jest na brawde smaczne
Szacuny
91
Napisanych postów
8680
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31712
ja gotuję dzień wcześniej zwykle na 2 dni. Przez 4 dni jeść to samo... ja bym nie pociągnął. A zapewniam Cię, że są danie, które robi się bardzo szybko. Kiedyś podawałem przepis na smażonego kurczaka z ryżem (przepis z Gujany brytyjskiej): w woku robisz trochę karmelu, dajesz do tego ugotowany ryż, podduszonego kurczaka, mnóstwo zieleniny i kieliszek soku imbirowego (jeżeli masz takowy). Doprawiasz imbirem, 5 smaków i chilli i masz ogromniasty gar za***istego dania.
Możesz też upiec sobie kuraka w całości. Ja robię marynatę z miodu, oliwy i ziół, smaruję go i piekę. Znowu na 2 dni.
Kurczak po baskijsku: w żaroodpornym naczyniu piersi kurczaka zapiekasz z sokiem pomarańczowym ze świerzą papryką, szynką i oliwkami. Znowu 2 dni.
Acha, ja gotuję dla 2 osób, więc jak dla Ciebie wszystko jest na 4 dni. Poszperaj w książkach kucharskich. Na prawdę jest wiele bardzo prostych, szybkich a jednocześnie wykwintnych dań. Na ale dla mnie smak to jeden z filarów szczęśliwego życia...
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
kopt w sumie z każdej potrawy można zrobić coś dobrego dodając odpowiednie przyprawy. Spróbuje przepis ze smażonym kurczakiem z ryżem i powiem jak mi smakowało Na razie mam diete przystosowaną na wzrost "czystej" masy, dużo białka itp. Kiedy zaczne obcinać węgle to będzie walka ze smakiem ale damy rade... No nic ja ten mój ryżyk z kurczaczkiem i fasolą podsmaże sobie jutro i będzie git kopt poczytałem sobie twój artykuł o jedzonku na parze i dla mnie to bardzo dobra alternatywa na przyszłość... Ogólnie warzywa i rybka w przyszłości pójdzie na pare
Szacuny
91
Napisanych postów
8680
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31712
No to powodzenia Szebka. Tylko nie przesadź z chilli
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."