SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

CZY NADMIAR NIENASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH MOZE SZKODZIĆ ? (CZ.I)

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

Ilość wyświetleń tematu: 40853

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 15094 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 101723
zawsze można było coś przeoczyć.
wartościowych art. nigdy za duzo

"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
marek.c I.H.S. TEAM
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 3300 Wiek 58 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 28036
ok. Koledzy, myśle , zę będzie ciekawe.
mc

IHS TEAM

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8751 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42589
artykul ten dedykuje : qazarowi, don garci, uzurpatorowi, obelixikowi, ellisowi, corce mietka, koptowi, charonowi , oraz innym zainteresowanym lub "zamieszanym" w "aferę tłuszczową" diety ckd

- chciałbym się wypowiedzieć jednak Marku to nie moja dziedzina. Moja wiedza na temat odżywiania kończy się na układaniu diet masowych .


Co innego w "TRENING'u"

pzdr

Zmieniony przez - Don Garcia w dniu 2005-12-13 19:56:46

a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.

pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
marek.c I.H.S. TEAM
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 3300 Wiek 58 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 28036
Don G. to chyba mile jak ktoś ci cos dedykuje ?
a dales jedna wypowiedz podczas naszej rozmowy z Qazarem, zatem uznalem ze jeśli nie jsesteś "zamieszany " to choć zainteresowany.


A co do diet masowych, zgadza sie sa łatwiejsze od redukcji, niemniej jesli je robisz to podstawy żywienia znasz, zatem stąd tez ci się coś przyda.(?)

mc

ps .
jak zajze do treningu poczytam Twoje rady

IHS TEAM

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8751 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42589
Tak byłem zainteresowany . Jednak uwzględniając mnie w tych osobach, którzy maja wielką wiedze poczułem sie tak skromnie i smutno bo w porównaniu do nich mam wiedze na poziomie przedszkola w tej dziedzinie.

Jak mógłbyś to zajrzyj do mojego posta w podpisie "podstawowe błędy podczas uginania ramion ze sztangą" były tam małe spory . Chciałbym też usłyszeć Twoje zdanie na ten temat.

a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.

pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4
Ja bym chciał zadac pytanie czysto teoretyczne, i takiej odpowiedzi chcialbym uslyszec od obu panów.

Co sie stanie jesli oczyscimy organizm z toksyn, i zupelnie przestaniemy dostarczac kwasy omega6 organizmowi, a cała diete oprzemy na omega3? Co sie stanie czysto teoretycznie, wtedy?
(Poleca dwa scenariusze dla utrudnienia :P: 1.Omega w optymalnych dawkach oraz 2. Omega w przesadzonych ilosciach)
Najbardziej interesuje mnie wątroba i procesy z nia zwiazane.

Z gory dziekuje za odpowiedź.

PS. Dieta eskimosów opiera sie kolejno: miesko(okolo70%!), rybki i bardzo malo roslinek :P

Zmieniony przez - sergi2 w dniu 2009-06-17 01:51:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1240 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8570
A ja pozwole sobie odswiezyc temat moze ktos przecyta bo jest bardzo wartosciowy:)

Don't be afraid to be weak,
don't be too proud to be strong.

www.wolny-finansowo.pl - zarabianie online i revshare
www.treningnamase.com.pl - indywidualne diety i plany treningowe

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1651 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11016
Czyli Wartości się obniżają podczas smażenia i tak samo organizm nie przyswaja całości?
Ale ponoć przy smażeniu kaloryczność się podnosi to jak to jest. Czy tutaj tylko chodzi o to ile organizm przyswoi ?
Nadal nie wiem na czym najlepiej smażyć, smalec jest ok?
Czy najlepiej wszystko gotować na parze i wszystkie tłuszcze pić
A P.Marek tylko i wyłącznie pokazuje jaką fajną i obszerną dziedziną jest dietetyka

Zmieniony przez - L3m0n w dniu 2010-05-29 15:50:01

Sporo ma gorzej, większość ma lepiej do tego dążę.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
tłuszcze należy stosować i płynne np oleje i stałe grunt to dobra proporcja

kaloryczność potraw smażonych wzrasta z uwagi że panierka nasiąka tłuszczem

smazyć na teflonie bez tłuszczu najlepiej
smalec jest ok

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
smazenie produktów zynosciowych to dosć skomplikowany proces jesli chodzi o rekacje jakie zachodzą w zywnosci. W grę wchodzi tyle czynników (czas, temeperatura, rodzaj zywnosci i sklad, z uwzglednieniem zawratych sachardów, bialek, lipidów, a wody i innych związków), że w zasadzie trudno jednoznacznie wyrokować co w istocie sie dzieje . Napewno smażenie do teapu "wyszuszenia"(odparowania wody) pokarmu jest niedopuszczalne.

Smażenie nie jest najszczęsliwszą metodą obróbki cieplnej pokarmów, choc w nielicznych wypadkach, dopowiednio przeprowadzone podobno nawet moze byc zdrowtnie korzystną (tak przynajmniej sugerują autorzy podręczników akademickich).

Co do pytania na czym smazyc - to racje, na teflonie bez tluszczu, lub jesli z tluszczem - to na smalcu...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Sacharoza po treningu.

Następny temat

Megabol - gainer 737 3000g

WHEY premium