Zmieniony przez - Karson w dniu 2005-07-31 19:22:16
...
Napisał(a)
chcialem sie zapytac bo 100g makaronu ma okolo 10g bialka i teraz niewiem czy 100g makaronu ugotowanego czy surowego???????????
Zmieniony przez - Karson w dniu 2005-07-31 19:22:16
Zmieniony przez - Karson w dniu 2005-07-31 19:22:16
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
oczywiscie ze chodzi tu o suchy makaron, przed gotowaniem, wirnik pomysl troche co sie dzieje z makaronem podczas gotowania??? nabiera on wody a bialka mu nie przybywa, to chyba oczywiste i kazde dziecko to wie 100 gramow makaronu przed gotowaniem zamienia sie w ponad 100 gramow makaronu ugotowanego
...
Napisał(a)
ilosc makroskladnikow po ugotowaniu sie niezmienia, makaron nabiera wody totez jest ciezszy, logiczne prawda?
...
Napisał(a)
Wszystkie wartosci sa podawane przed obrobka produktu.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
ja spotkałem się ostatnio z makaronem, który miał 16,8 gr białka ( oczywiście na 100 gr ). Ale nie o to chodzi, to co podają na opakowaniu, to oczywiście przed ugotowaniem, ale ilość białka i węgli po ugotowaniu się nie zmienia. Po prostu makaron wchłania wodę. Wszystko.
...
Napisał(a)
Zamiast makaronu, chyba lepszy RYŻ...
Polecane artykuły