Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
88360
Jacys szwedzcy naukowcy odkryli ze w frytkach jest 500razy (!!!) wiecej akrylamidow-substancji trujacych niz w ziemniakach...musi to byc duzo skoro weszly juz wnioski o wycofanie ze sprzedazy frytek w szwecji-powaznie !!!
"Latwiej Jest Osiagnac Sukces, Trudniej Na Niego Zasluzyc"
Szacuny
11149
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
frytki i bez tych "akrylamidów" są trujące i żaden rozsądny człowiek nie powinien ich jeść. Przede wszystkim ziemniak w procesie smażenia traci to co ma najcenniejsze tzn wit C, po drugie frytki chłona tłuszcz jak gabka, po trzecie taki tłuszcz to źródło ogromnej ilości wolnych rodników bo w produktach smażonych tłuszcz ulega bardzo szybkiemu utlenieniu a w takim własnie procesie powstają wolne rodniki(tak nawiasem mówiąc w produktach cukierniczych długo przechowywanych także sie tworzą i to w ogromnych ilościach ->link http://www.dermajetics.com.pl/alfabetzdrowia/wolne rodniki.htm Ogólnie rzecz biorąc frytki to potworny syf(a najgorsze sa te z Mcdonalda, bo smazone częściowo na wołowym tłuszczu, nie wiem czy dalej tak jest bo im wegetarianie wytoczyli proces )
A co to są właściwie te akrylamidy i co to robi?
Szacuny
11149
Napisanych postów
51570
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
eee tam syf bez frytek zyvie jest szarne i beznamietne
przed silownia sporadycznie jem sobire fryteczki,jest teoria zeby jesc tluszcze przed trenigiem a nie ww