SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepis na fileta z piersi??

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 12120

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 398 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4529
Ma ktoś może jakieś ciekawe przepisy na fileta z piersi kurczaka na wymianę? Bo już mnie mdli jak ciągle jem to samo. Oto moja propozycja.
Filet jest pieczony ale tak jak by był gotowany(mięso podczas obróbki cieplnej znajduje się cały czas w cieczy). Przepis jest wyciągnięty z diety stosowanej przy chorej wątrobie lub po chorobach wątroby.
-dwa filety z kurczaka(po 150-180gr każdy-porcja na dwa obiadki)
-jogurt naturalny 400ml
-ulubione przyprawy (ja daję sól czosnkową i przyprawę do kurczaka pieczonego)
Filety obsypujemy z dwóch stron przyprawami, wkładamy do żaroodpornej miski, i zalewamy jogurtem. Wkładamy do piekarnika bądź prodiża. Pieczemy 20 min od momentu jak jogurt zacznie "bulgotać".
I finito. Ale już mi się to trochę znudziło i potrzbuję jakiejś zmiany. Więc jak ktoś ma coś ciekawego a zarazem smacznego to niech wrzuca.

(L)-To My

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1045
Ja robie podobnie, tylko ze marynuje dzien wczesniej i nie w jogurcie. Mieszam oliwe z oliwek razem z octem balsamicznym w naczyniu,piersi z kurczaka obsypuje przyprawami z obydwu stron i wkladam do lodowki w naczyniu zaroodpornym. Nastepnego dnia wyjmuje i wkladam odrazu do piekarnika. 20 min i mozna jesc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 398 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4529
Dzięki ziomektylko(L). Napisz jeszcze jakie ilości tej oliwy i octu.
SOG!

(L)-To My

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Ja kazde mieso zostawiam na noc w marynacie, przyprawy sa jednak najwazniejsze, bowiem to one najbardziej decyduja o smaku potrawy. Marynate zazwyczaj robie z oliwy z oliwek, papryki, czosnku, bazylii. Jak robie w naczyniu zaroodpornym to dolewam jeszcze bulionu, tyle ze zazwyczaj pieke udka, piersi pieke w calym kawalku, takim prawie kilogramowym. Opcji z jogurtem nie znalem, tylko czy to nie jest wtedy kwasne??

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 398 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 4529
Jest kwaskowate ale to w niczym nie przeszkadza, chociaż mi się już trochę znudziło po 1,5 roku. Ale tej marynaty to wy robicie tyle żeby całe mięso było zanurzone???
1

(L)-To My

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Heh, no nie. Tylko tyle, zeby starczylo, zeby cale mieso w tym upackac

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 25 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1045
Marynaty niewiele, tak zeby mozna bylo mieso umoczyc, ale nie moze w niej plywac. Tak na oko to 5 lyzek stolowych oliwy i octu balsamicznego. Co do przypraw to mozna eksperymentowac. Ja obecnie uzywam ostrej i ziolowej do grilla. Pozdro (L)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
a ja ugotuje i posypie ostrą papryką i mi styknie

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

gainer. można z kefirem?

Następny temat

dieta na mase. korekta.

WHEY premium