SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Rozkład białek w poszczgólnych porach

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3587

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 121 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1377
Szukam i nie mogę znaleźć informacij o tym w jakim stosunku powinny być białka/węglowodany/tłuszcze w poszczególnych porach dnia.Mam podzieloną dietę na 6 "porcji" i wiem tylko ze w ostatnim posiłku białko powinno być w 100% np. 40/0/0 wiecie może gdzie mógłbym znaleźć taką rozpiskę? Najlepiej jakbyście wkleili tutaj te proporcje. Byłbym bardzo wdzięczny!
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 52
znalazłam cos takiego, post polecam do poczytania, dotyczy coprawda redukcji , może jednak Ci sie przyda na coś
pozdro
to cytat
Ustalamy więc godziny posiłków, dostosowując je do swojego planu dnia ale pamiętając jednocześnie że odstęp pomiędzy nimi nie powinien być dłuższy od 3 godzin.

Przykładowo może to wyglądać tak :

Posiłek 1 - 7:00
Posiłek 2 - 10:00
Posiłek 3 - 13:00
Posiłek 4 - 16:00
Posiłek 5 - 19:00
Posiłek 6 - 22:00

Znając już godziny posiłków rozpisujemy makroskładniki pamiętając o dwóch ważnych zasadach:

- węglowodany jemy głównie rano, im później tym mniej (z wyjątkiem posiłku potreningowego)
- ostatni posiłek jest czysto białkowy

Do rozpisania mamy więc 180 gram białka, 270 gram węglowodanów i 78 gram tłuszczy

W przybliżeniu nasz rozkład makroskładników może więc na przykład wyglądać tak (Białka/Węglowodany/Tłuszcze - w gramach):

Posiłek 1 - 30/70/14
Posiłek 2 - 30/60/15
Posiłek 3 - 30/50/20
Posiłek 4 - 30/45/15
Posiłek 5 - 30/45/14
Posiłek 6 - 30/0/0

To jedynie przykładowy podział, który może podlegać modyfikacjom. Ważne na przykład jest który z naszych posiłków jest posiłkiem potreningowym. Posiłek ten, jako najważniejszy w ciągu dnia (obok śniadania) powinien być obfitszy od pozostałych. W tym celu możemy odjąć nieco makroskładników z innych posiłków i dodać je do posiłku potreningowego.
https://www.sfd.pl/topic.asp?whichpage=1&topic_id=89657&x] 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6270 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
Polecam posty podwieszone, znajdziesz tam wszystko czego szukasz.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 12853 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 43234
z rana i po treningu więcej wegli na noc mniej a białka i tłuszczw mniejwięcej równo

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 3720 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 18051
cala rozpiska zalezy od twojego zapotrzebowania na ww bialka i tluszcze! bialka powinno byc w miare rownomiernie w kazdym posilku najlepiej po okolo 30g wegle powinismu spozywac najwiecej rano a w miare uplywu dnia zmniejszac ich ilosc bo to idealne paliwo natomiast tluszcze w zaleznosci od potrawy od rana do wieczora przed snem warto zjesc czyste bialeczko
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 121 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1377
W jakich pokarmach jest najwięcej wartościowego białka dobrego na ostatni posiłek?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 121 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1377
heh gazar ty mnie zawsze zaskakujesz... ja się pytam w jakich posiłkach jest dużo białka jak np. twaróg... kiedy je sporzywać to już się dowiedziałem... mógłbyś mi opd. na to pytanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
qazar ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 734 Napisanych postów 31016 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 94344
twarog -20g b .tuna-21g,piers z indyka-19g,piers z kurczaka -21,makrela-20,wolowina-20 ,wieprzowina-18 ,udko z kurczaka -20,serek wiejski-12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 121 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1377
Ile czasu owinno się ćwiczyć zanim zacznie się brać kreatynę?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problemy gastryczne ;-)

Następny temat

Masa-CDK-Aeroby

WHEY premium