SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy niskoww

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 66762

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 4559 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 42829
ale cie kopne
nie mam czasu jak będe go miał to coś wstukam

Pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1885 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 11823
hola hola... umowa była inna
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 79
Witam :)
parę moich ulubionych:

1.pierś kurczka, pomidor, 3 ogórki kiszone, 3-4 pieczarki, pół papryki czerwonej, śmietana 18%, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz,trochę soku z cytryny, ulubione przyprawy

pierś w paseczki- na patelnie na tłuszczyku, dodajemy przypraw - ja daję pieprz, sól, bazylię, oregano i troche curry
jak się podsmazy dodajemy paprykę w paseczki, ogóry (kostka), pomidor (kostka)... przykrywamy i dusimy aż papryka zmięknie

w tym czasie robimy sos:
do śmietany wciskamy pare kropel soku z cytryny, potem wciskamy czosnek, dodajemy sól i pieprz do smaku, mieszamy i odstawiamy

gotowego kurczaka polewamy sosem i wcinamy - bardzo pyszne :)


2. pierś kurczaka, musztarda

przekrajamy pierś na pół - tak żeby wyszły 2 nibykotlety, smarujemy z jednej i drugiej strony musztardą (najlepiej OSTRĄ) i wrzucamy na patelnię
podsmazamy chwilę . Do tego jakiś brokułek/ kalafior ugotowany.

3. lubi ktoś szpinak? to dla niego - pycha, ale trzeba lubieć to zielsko

2-3 kostki mintaja lub innego morszczuka, paczka szpinaku mrożonego, śmietana 18%, bazylia , czosnek, sól, pieprz, curry

kostki przyprawiamy z 2 stron - posypujemy curry, pieprzem, solą i bazylią i wrzucamy na patelnię- smażymy. Jak bedą gotowe wykładamy na talerz.
Następnie na patelnię wrzucamy szpinak - musi sie rozmrozić i odparować jak najwięcej tej wody, która się pojawi, więc czekamy....
jak H2O w miare odparuje - przyprawiamy- pieprz, sól , bazylia i duzo, dużo czosnku (ja daje granulowany), mieszamy, mieszamy. Następnie dodajemy tak 3 łyżki śmietany i mieszamy . jakieś 2-3 min i gotowe. polewamy rybę i wcinamy (nie wygląda pieknie, ale...)

4. "udawane" fondue
pierś kurczaka, ser pleśniowy camembert, przyprawy

kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do wody- gotujemy - mozemy dodać przypraw żeby nie był taki trupioblady :) ja np. dodaję curry i ziół prowansalskich

w międzyczasie wrzucamy na patelnię teflonową camembert'a i na małym ogniu podsmażamy- powoli- chodzi o to żeby się w środku ser rozpuścił a żeby nie spalić tej wierzch nie spalił. jak sprawdzam czy srodek gotowy? prosto i po chłopsku: tykam sera paluchem i jak jest miekki tzn że gotowe
(dla tych co maja mikrofalę: na 1 min do mikro i gotowe)

odcedzamy kurczaka, wyciągamy ser. nacinamy wierzchnia warstewkę sera wzdłuż kantu i odsuwamy. maczamy kurczaka w serku i wcinamy . Uwielbiam to
+ jakieś warzywo typu:brokuł/kalafior

5. pierś kurczaka, puszka pomidorów w puszce, śmietana 18%, pieczarki, matka pietruszki, przyprawy

pierś w kostkę i na patelnię - podsmażamy na kolorek (wmiędzyczasie przyprawiając - sól, pieprz, curry, bazylia). Jak juz się podsmaży dorzucamy pokrojonych pieczarek i dalej smażymy 3 min,zalewamy pomidorami -tylko trzeba je tyrochę "rozmemłać" i dusimy. dosypujey przypraw - kto co lubi , ja daje dużo balylii bo mi do pomidorów pasuje. siekamy natkę i wrzucamy, nastepnie dodajemy ze 2 łyżki śmietany i gotowe. taka trochę zupka z tego wychodzi, moznaby tym cos polać albo jeść tak jak jest

6. sałatka
pierś kurczaka, brokuły, kalafior (mogą być mrożone), camembert, ogórek kiszony, pomidor, zioła prowansalskie, łyżeczka majonezu, pieprz

pierś w kostkę i gotujemy (ja z dodatkiem curry oczywiście)
kalafior i brokuły gotujemy
kawałek (ile kto chce) camemberta kroimy w kostkę
ogórek, pomidor w kostke

jak kurczak sie ugotuje - odcedzamy i wrzucamy do jakiejś miseczki, dodajemy wszystkie "skostkowane" składniki + łyżeczka majonezu i szczypta ziół , pieprzu, można też soli i... mieszamy, mieszamy .. pychotka

CDN.

Kurczak to jest to co lubię....:)

Pozdrawiam:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 4559 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 42829
czekamy na CD

Pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1885 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 11823
czekamy na przepisane przez Ciebie żabku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 79
oto CD:

1.1 podwójna pierś z kurczaka, szynka gotowana,ser zółty, jajko, sól, pieprz
pierś kroimy na 2 , ewentualnie 4 części i "rozklepujemy" jak na kotlety, solimy i pieprzymy. Robimy jajo, tzn mieszamy z solą i pieprzem , ja dodaje jeszcze ulubionych przypraw.Na każdy kotlecik kładziemy:plaster szynki i sera. Teraz 2 warianty:
a) zwijamy w pół i przebijamy wykałaczką żeby się nie rozpadło
b)zawijamy "na okrągło" w roladki
a następnie moczymy w jajku (i w bułce tartej powinno być, ale ja unikam i nie używam wcale)- smażymy, możemy ewentualnie zrobić panierkę z parmezanu, ale będzie serowo
+warzywka

2. a jeszcze inna wariacja z camembert'em mi się przypomniała
pierś z kurczaka, camembert, żurawina, jajko, pieprz, sól
piersi - jak wyżej kroimy i rozbijamy (jak na kotlety), doprawiamy do smaku z 2 stron(pieprz, sól, nieraz daję przyprawę do kurczaka). Ser kroimy w plasterki - takie na oko, żeby nie były za cieniutkie. Następnie owijamy ser kurczakiem- taka roladka wychodzi- przebijamy wykałaczką żeby się nie rozpadło i żeby ser nie "uciekł". Następnie smażymy albo w samym jaju albo w panierce jajecznobułkotartowej
+ warzywka

3.pierś z kurczaka, cebula, por, papryka czerwona, ogór kiszony, pieczarki, przyprawy (curry, pieprz, sól, oregano, czosnek i kto co lubi)

pierś w kosteczkę i w przyprawy, później kroimy cebulę, ogórka, pieczarki też w kostkę, paprykę w paseczki, por w plasterki
wrzucamy na patelnię kurczaka i smażymy przez parę min, dodajemy resztę warzyw (por na końcu) i przykrywamy pokrywką - niech sie dusi do miękkości. Gotowe, można też polać to sosem czosnkowym (śmietana, sok z cytryny, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz). z sosem nawet lepsze.

4. mieso mielone z indyka (ewentualnie mielimy 1-2 piersi kurczaka sami), jajko, natka pietruszki, koncentrat(sok)pomidorowy (takie półlitrowe w kartonikach),kostka rosołowa knora, przyprawy (sól, pieprz, czosnek,kminek)

mieszamy miesko z jajkiem, posiekaną pietruszką i przyprawiamy pieprzem, solą, troszkę kminku- zostawiamy na parę chwil . W tym czasie robimy rosołek z kostki- gotujemy wode (ja na oko, ale myślę , że tak ok 0,5 l, może trochę więcej) i wrzucamy kostkę. zanim woda się zagotuje formujemy z miesa kulki- trochę mniejsze niz pyzy. Nastepnie wrzucamy je do bulionu i gotujemy jakies 15-20 min. Nastepnie dolewamy nasz sok(zapomniałam jak to się nazywa) pomidorowy i przyprawiamy tak jak lubimy (ja dużo czosnku, pieprzu i bazylii). Gotujemy jeszcze z 15 min .. i ready

CDN.
pzdr
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 316 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 1092
Dobre wprowadze w życie

Kompletnie Zj**ałem =( ;-(
Przedemną jeszcze całe miechy nauki o dopingu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 275 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 41323
Salatka jarzynowa oczywiscie duzo majonezu,mozna jescze z jakiem na twardo cwiczyc.Salatka z ziemniakow gotujemy niech sobie troche ostygna dodajemy majonez z czosnkiem doprawiamy pieprzem fajna sprawa jak kuz niemozemy patrzec na oliwe z oliwek.

masa sila masa sila wypychaj!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 776 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3259
Dobre jest cos takiego
1.bierzemy paczkę żelayny przyrządzamy według przepisu możemy troche zmiejszyc ilosc wody zeby nie było tego tak duzo objetosciowo
2.gotujemy lub smazymy i odsączamy przy pomocy recznika papierowego z tłusczu 200g piersi kurczka a następnie kroimi ja w kosteczke lub inna pasujaca nam formę
3. gotujemy 8 jaj na twardo obieramy żółka z białek po czym wyrzucamy żółtka a białko kroimy w kosteczkę
4.kroim kostke 200g białego sera chudego w kosteczkę


5.pukty 2 3 i 4 wsadzamy do duzej miski i zalewamy punktem jeden po czy wstawiamy do lodówki na kilka godzin

6. wyjmujemy z lodówki i kroimy na 4 równe czesci i w ten sposób mamy 4 posiłki zawierające po około 40g białka i ilosci śladowe innych składników

Psychika jest jak haszysz, wydaje sie byc twarda i nieplastyczna ale po dostarczeniu odpowiedniej porcji energii łatwo daje się modelowac.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 776 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 3259
sprubój cos takiego

wyjmujesz troche wczesniej pake szpinaku 450 g żeby zdziebko rozmarzła na pusta gorące patelnie to wrzucasz można je jak jest jescze w opakowanku kilka ciosów młotkiem zadac coby nie była taka w jednym kawałku ja juz sie szpinak rozmrozi bierzesz z lodówki 1,5 kostki (300g) chudego białego sera gnieciesz go widelcem i wrzucasz do tego szpinaku i mieszasz potem bierzesz 6 zabków czosnku i drobno kroisz lub przez maszynke przeciskasz dodajesz razem z sola i piprzem po dodaniu czochnu najwyzej z minute jescze na gazie trzymasz
wyłaczas gaz
potem z lodówki wyjmujesz jogurt naturalny 150 g dajesz do niego łyzke ciepłego szpinaku mieszasz w pudełeczki zeby nie było takiego szoku termicznego a potem to wszystko wlewasz do sZpinaku i mieszasz do jednolitego koloru
i masz dwa posiłki kazdy po ok 35 g bialka 4 g weglowodanów i 2 g tłuszczu

Psychika jest jak haszysz, wydaje sie byc twarda i nieplastyczna ale po dostarczeniu odpowiedniej porcji energii łatwo daje się modelowac.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

bol przedramion

Następny temat

Optymalna ilość węgli na masowej diecie lowcarb

WHEY premium