Skladniki podstawowe
500g platow sledziowych
3duze cebule
ok. 250ml oliwy z oliwek
kilkanascie sztuk ziela angielskiego
platy pokroic dzwonki, wczesniej jednak dac im troszke polezec w wodzie co by byly mniej slone (no chyba ze ktos lubi slone)
cebule na jak najmniejsze kawalki pokroic
ukladac warstwami w sloiku 1l, na samym dnie cebula, potem platy sleziowe,
cebula, platy itd. do tago raz kiedys wrzucic ziela
do lodowki na minimum 24h
mozliwe wariacje:
z bazylia (probowalem - dobre), z mieta (probowalem - dobre), z cytryna (probowalem - dobre), z majerankiem (probowalem - niedobre), z koperkiem (probowalem - dobre), z cytryna (probowalem - dobre)
oczywiscie wszystkie dodatki przekladamy jako 3 warstwe, ilosc tych dodatkow zalezy od tego, jaki mocny dodatek w smaku do sledzi chcemy
nie jadlem jeszcze ale napewno sprobuje:
z curry, z pieprzem, z papryka
naprawde polecam
caly sloik zawiera ok.
99B, 326T, 0ww!! - 3317kcal
cena - ok. 15zl za sloik
ps. dalem ten przepis takze w "odzywianiu" - mam nadzieje ze nie zostane posadzon o spam
tekst roku by Qazar: "h**e sie nie ucza. Matoły j**ane"
moje CKD -> http://www.sfd.pl/temat172029/ moje foty (przed i po redukcji) -> http://www.sfd.pl/temat193733/