Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźI: FILET Z KURCZAKA (400 kcal, 23g białka, 11g tłuszczu, 47g węglowodanów)
składniki:
- 150g filetu z kurczaka
- 1 łyzka oliwy
- 1 łyzka octu
- 2 łyżki szałwii
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- sól, pieprz
- 20g cebuli
- 150g papryki
- 1/2 ząbka czosnku
- 1 łyżeczka miodu
- 100ml soku z pomarańczy
wykonanie:
1. Mięso opłukać, osuszyć. Po 1/2 łyżki oleju i octu wymieszać z posiekaną szałwią, musztardą, odrobina soli i pieprzu, posmarowac mięso
2. Cebule obrać i pokroić na kawałki. Paprykę przkroić, oczyścić, umyc i pokroić w paski. 1/2 łyżeczki oliwy rozgrzać, na tluszcz włozyc cebulę i paprykę, dusic ok. 3 minut. Czosnek obraż i zmiażdżyć, dodac do podduszonych warzyw.
3. Dodać miód, sok z pomarańczy, 3 łyżki wody i reszte octu, przykryc i gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut.
4. Mięso włożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpotnego, piec w rozgrzanym piekarniku 10-12 minut. Pdac z warzywami. Danie mozna udekorowac szałwią
II: RAGOUT WARZYWNE (397 kcal, 8g białka, 23g tłuszczu, 35g węglowodanów)
składniki:
- 120g małych ziemniaków
- 80g marchwii
- 100g szparagów (ze słoika)
- 50g mrożonego groszku w strąkach
- sól, pieprz
- 10g masła
- 1 łyżeczka mąki
- szafran
- 60 ml smietany
- 1 łyżeczka octu winnego
wykonanie:
1. Ziemniaki i marchewkę obrać i umyć. Marchewkę pokroić w grube plastry. Szparagi osączyć. Groszek pokroić w paski.
2. Ziemniaki i marchewkę gotowac 10 minut w osolonej wodzie. dodac groszek, gotowac jeszcze 5 minut. Warzywa dokładnie odcedzić.
3. W garnku roztopić masło. Dodać mąke i szafran, podsmażyć, stale mieszając. Dodać smietanę, ubic trzepaczką, zagotować, zmniejszyc ogień i gotować ok. 15 minut. Sos doprawic do smaku solą, swieżo zmielonym pieprzem i octem
4. ziemniaki, marchewkę, groszek i szparagi włozyć do sosu, podgrzać. Raguot posypać swieżą trybulą.
III: FILET Z SANDACZA (395 kcal, 20g białka, 23g tłuszczu, 26g węglowodanów)
składniki:
- 120g ziemniaków
- sól, pieprz
- 50ml mleka
- gałka muszkatołowa
- 5 cebulek ze szczypiorkiem
- 10g masła
- 80g filetu z sandacza
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałazka szałwii
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka bulionu z warzyw
wykonanie:
1. Ziemniaki obrać, umyc i pokroić w plastry. Gotowac ok. 15 minut w osolonej wodzie, odcedzić i ugnieść. Dodać podgrzane mleko, puree doprawić solą i gałką.
2. Cebulki oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Podsmażyć na 5g masła. Doprawić solą i pieprzem. Dodać 4 łyżki wody, dusic 10 minut.
3. Rybę opłukać, osuszyć, doprawić sola i pieprzem. Smażyć na pozostałym maśle 3-4 minuty z każdej strony. dodac zmażdżony czosnek i szałwię, krotko podsmażyć. Rybe wyjąć z patelni.
4. Tłuszcz ze smażenia doprawic octem, wlać bulion, zagotować. Doprawic sola i pieprzem. Rybę podać z cebulką, puree ziemniaczanym i sosem.
IV: SAŁATKA Z BRUKSELKI (390 kcal, 15g białka, 18g tłuszczu, 23g węglowodanów)
składniki:
- 190g brukselki
- sól, pieprz
- 1/2 różowego grejpfruta (ok 200g)
- 1 łyżka octu z bialego wina
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 30g szynki
wykonanie:
1. Brukselkę oczyścić i umyć. Osoloną wodę doprowadzic do wrzenia, włożyć brukselkę i gotować ok 15 minut. Odcedzić, przelac zimną wodą i dokładnie osączyć, wystudzić.
2. Grejpfrut dokładnie obrac ze skórki, usuwając także cienką białą błonkę. Owoc wyfiletować, wyciekający sok zachować.
3. Ocet wymieszać z musztardą, sokiem z grejpfruta i olejem. Sos doprawić sola i pieprzem. Brukselkę i cząstki grejpfruta włozyc do salaterki, polac sosem, wymieszać i odstawić na conajmniej 30 minut.
4. Szynkę pokroić w cienkie plasterki. Sałatke jeszcze raz wymieszać, podac z szynką
każda potrawa ok. 400 kca
"życie idioty to nie bułka z masłem"
zapraszam na http://www.animalpak.pl/forum/index.php
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Pierś z kurczaka gotowaną,lekko podsmażamy(moze byc np.na masle)ale tez w woku np.razem z meksykańską papryczka i cebulą.
W osobnym garnku dusimy trzy rodzaje papryki,gdy już jest miękka dodajemy pokrojone w dużą kostkę pomidory.
Piersi z kurczaka kroimy w dosc szerokie paski,łaczymy z przygotowanymi wcześniej warzywami,pieprzymy(pieprz czarny i zielony).
Całośc łaczymy z dzikim ryżem ,lanymi kluskami albo zawijamy w tortille.
To takie moje "leczo"Nie specjalnie zdrowe ,ale pyszne i superostre.
Na jedna porcję:
pół papryki czerwonej,żółtej,zielonej
150 gr.piersi z kurczaka
pół cebuli,meksykańskie papryczki
dwie łyzki masła
100 gr.dzikiego ryżu
1 porcja-około 500 kcal
"nie spróbowałeś wszystkiego-nic nie wiesz.."
ale niskowww juz gdzies byly chyba... wiem, w alternatywnej drodze jest pelno
tekst roku by Qazar: "h**e sie nie ucza. Matoły j**ane"
moje CKD -> http://www.sfd.pl/temat172029/ moje foty (przed i po redukcji) -> http://www.sfd.pl/temat193733/
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
"nie spróbowałeś wszystkiego-nic nie wiesz.."
http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0