A zeby było konstruktywnie to podociągam to co niedociągnięte w artykule:
1. Hydroliza ni jest metodą uzyskiwania białek, tylko procesem polegającym na rozłączeniu wiązań peptydowych w białkach. Generalnie - hydroliza to proces dzielenia cząsteczek białka na aminokwasy.
2. Faktycznie jeżeli chodzi o współczynnik BV niejest on perfekcyjny, ale jeszcze takiego nie wymyślili. Oprócz BV są jeszcze NPU, PCAAS.
3. NIeprawdą jest, że wszystkie Izolaty sa poddawane Wymianie Jonowej oraz ze są poddawane obróbce termicznej powyżej temperatury denaturacji białek bioaktywnych.
4. Podczas wymiany jonowej zachodzi raczej proces wyłapywania związków małocząsteczekowych (m. in. peptydów) poprzez wiązania jonowe.
5. To już do Hydrolizatów:
Enzymy jedynie potrafią rozkładać odpowiednie wiązania lub je tworzyć, a hydroliza to proces rozpadu więc tylko i wyłącznie Enzymy rozkładają białko (składające się z około 200 aminokwasów (
Beta-laktoglobulina) na mniejsze peptydy (3-10 aminokwasów).
Jeszcze cos od siebie.
Artykóły które sie pojawiają, z moimi sprostowaniami włącznie nie są formą wiążącą artykułu naukowego. Więc generalnie mozemy sobie pisac cokolwiek. Jakość naszych produktów oceniają końcowi odbiorcy, czyli my wszyscy tutaj obcni i sami najlepiej wiemy co jest dobre.
Pozdrawiam
Krzysztof Grabiński
www.extensor.pl