Tak więc słowem wstępu, chciałbym rozwinąć swoją sytuację, która jak wiadomo miała wpływ na ogólne kształtowanie się mojej sylwetki.
Po roku trenowania na macie, zaczęły się wyjazdy do Norwegii na początku był to okres 1-2 miesięcy. 3 lata później spędziłem na obczyźnie ponad 6 miesięcy, dla uproszczenia przez ostatnie 7 lat w Norwegii pracowałem 3-4 miesiące w ciągu roku. Z wyjazdami wiązały się przerwy od treningów, za każdym razem, gdy startowałem z siłownią po niespełna połowie roku lądowałem za granicą, gdzie roztrenowywałem się i wracałem do Polski zaczynając od nowa. W Norwegii pracuje fizycznie 11h dziennie, 6x w tygodniu, także ochotę na trenowanie nie było żadnej.
Od roku wziąłem się ostro za treningi na siłowni i mimo, że w tym momencie nadaje ze skandynawii (jestem już tutaj 4 miesiąc) to nie opuściłem żadnego tygodnia dźwigania ciężarów. Moim celem jest utrzymać takie tempo (regularność) i zacząć wyglądać jak porządny homo-sapiens ;) .
Poniżej konkrety co do tabelki.
Start masy - lipiec 2022 r.
Start redukcji - 6 lutego 2023 r. tutaj skontaktowałem się ze znajomym, który polecił mi, abym zaczął się regularnie mierzyć.
31 marca 2023 r. wyjazd za granicę stąd dodanie kilkuset kalorii
16 czerwca - 7 lipca 2023 r. powrót do Polski, wyjazd na 2 tygodniowy urlop. Liczenie kalorii na oko, bez spiny stąd takie efekty jakie widać ;)
14 lipca 2023 r. start fizycznej pracy. Zostaję tutaj do 21 sierpnia, a reszta dni w tabeli wpisana została orientacyjnie.
Tabelkę będę starać się aktualizować na bieżąco i tutaj wrzucać.
Poniżej wstawiaj również zdjęcie w piku masy lipiec 2022 r. vs przed wakacjami w trakcie redukcji tj. ok. 15 czerwca. Zdjęcia robione z rana, na czczo.
Będę musiał popracować nad robieniem zdjęć w tych samych pozycjach o podobnym ustawieniu aparatu - to się poprawi
W kolejnym poście wrzucę konkretnie co jem w ciągu dnia i to mam nadzieję będzie motywator dla mnie, aby zmienić swoje nawyki żywieniowe, ponieważ aktualnie jem dość śmieciowo w porównaniu do tego jak na prawdę powinno się jeść zdrowo. Dodatkowo dorzucę średnie makrosy itd.