SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czy mięso pomaga zrobić kompletne białko z maki?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1371

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 436
Czy dodając do mąki kompletne białko (w tym przypadku chudy schab i mozzarella light bo mam zamiar zrobić pizzę) nadmiar aminokwasów pozwoli mi w pełni wykorzystać białko w mące?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
trzeba sobie wpierw przybliżyć podstawy - białka są zbudowane z aminokwasów, które wykorzystuje organizm, więc żeby móc je wykorzystać musi organizm rozbić biała na aminokwasy które "krążą w obiegu". Białka ze względu na różnice w budowie (tzn. jakie zawierają aminokwasy i w jakich stosunkach) mają różną wartość biologiczną - przyswajalność, punktem odniesienia jest tutaj biało pochodzące z jajek, które ma wartość 100 i do niego są porównywane inne produkty. Stosując w diecie różne produkty sprawiamy, że te aminogramy poszczególnych produktów wzajemnie się uzupełniają i dzięki temu organizm może wykorzystać je do odbudowy struktur mięśniowych, dlatego tak ważne jest żeby naszą dietę różnicować i nie opierać się na jednym typie produktów np. stosować białko tylko z mleka lub tylko z mięsa, bo każdy rodzaj jest potrzebny żeby uzupełnić braki w innym
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 436
wiem o tym tylko chce wiedzieć czy białko z mąki które jest ograniczone ilością aminokwasów będzie mniej ograniczone poprzez wykorzystanie "nadwyżki" aminokwasów z mięsa, na podobnej zasadzie jak działa łączenie zbóż z roślinami strączkowymi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
no to to o co pytasz myślę, że wynika z mojej wypowiedzi powyższej, aminogramy różnych produktów się wzajemnie uzupełniają i z tego względu należy do diety wliczać wszystkie źródła (to jest moje zdanie na podstawie tego co opisałem wcześniej, jednak szkoły są różne i sporo osób wlicza tylko ze źródeł tzw. "pełnowartościowych"), dlatego odpowiadając stricte na Twoje pytanie - to tak, białko pochodzące z mąki uzupełni się wzajemnie z białkiem pochodzącym z mięsa i zostaną wykorzystane w organizmie do budowy tkanki mięśniowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14677 Napisanych postów 53191 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400701
Tadziu Sowiński kiedyś na szkoleniu też mówił, że aminokwasy z różnych źródeł się uzupełniają i "niepełnowartościowe" w połączeniu mogą być "pełnowartościowe"

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94549 Napisanych postów 364497 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669280
Liczysz białko z mąki ??

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14677 Napisanych postów 53191 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400701
Osobiście liczę z wszystkiego, nie mam czasu się zastanawiać czy z tego liczyć, a z tego nie.

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
lodzianin1
Liczysz białko z mąki ??

jak korzystasz z aplikacji to samo się zlicza
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14677 Napisanych postów 53191 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400701
Dokładnie, wpisuję w fitatu i jazda

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 19 Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 436
Właśnie chodziło mi o to że białko z mąki jest dosyć mało przyswajalne z racji braków w aminokwasach i chciałem wiedzieć czy w praktyce będzie jego przyswajalność zauważalnie podniesiona pry połączeniu z mięsem bo białka w samej mące jest chyba 20%
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94549 Napisanych postów 364497 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669280
Chyba 10 % jak kojarzę,skoro dokładając inne produkty uzupełnisz aminokwasy to zapewne tak

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jedzenie keto - fuczki z kapusty kiszonej

Następny temat

Galaretka z owocami keto, low carb - przepis i wykonanie

WHEY premium