Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Osobiście nie widzę specjalnej różnicy, czy to jest mięso z Lidla, Biedronki, czy jeszcze innych sklepów. Wszystkie wydają się na podobnym poziomie pod względem jakości. Być może po prostu nie przykładałem do tego aż takiej uwagi. Na pewno nie zaobserwowałem żeby któregokolwiek było gorsze w smaku, czy miało więcej wody. Jedynie co, to można domniemywać, że skoro w Biedronce w zasadzie bez przerwy jest towar na paletach w sklepie, ciężko się często przedostawać między regałami i nie ma specjalnego porządku, to może mieć to wpływ na dłuższe przechowywanie mięs w gorszych warunkach. W Lidlu zawsze jest porządek.
...
Napisał(a)
degel123Jedyny wybór to Lidl/Aldi/delikatesy centrum
a to z kolei ostatnio się zawiodłem na deliaktesach, dosłownie 4-5 dni temu, na promocji piersi z kurczaka, a wyciąłem z 1400g ponad 100g odpadu, a na patelni pieniło się jakbym płynu do naczyń tam wlał
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
u mnie w lidlu tez mięso lepsze niż z biedry
Co do mintaja to pamiętaj to jest ryba że tak powiem wolna, nikt tego nie dokarmia nie hoduje więc jest ok.
Co do mintaja to pamiętaj to jest ryba że tak powiem wolna, nikt tego nie dokarmia nie hoduje więc jest ok.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nawiązując jeszcze do jakości ryb, to jak najbardziej warto zwrócić uwagę na to, aby nie były to ryby hodowlane. Np. zamiast hodowlanego łososia kupić dzikiego. Bywa on dostępny czasami w Lidlu/Biedronce i nie jest taki różowy. Pod kątem ceny, co ciekawe wychodzi podobnie, lub nawet taniej. Jeżeli chodzi o ryby mrożone, to warto również zwrócić uwagę na glazurę i dodatki fosforanów. Najlepiej jakby nie było ich w składzie. Ewentualnie 5 procent glazury to jeszcze całkiem dopuszczalna ilość.
https://www.sfd.pl/Ryby__po_które_warto_sięgać_-t1132561.html
https://www.sfd.pl/Ryby__po_które_warto_sięgać_-t1132561.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Kupuje w Lidlu polędwiczki z piersi z kurczaka 400g i na pudełku jest napisane żeby je spożyć w ciągu 24h od otwarcia. Czy jeśli je zamarynuje i wpakuje do lodówki w zamkniętym pudełku plastikowym to powinny być mimo wszystko dobre po upływie 48h? Będę je grillował.
...
Napisał(a)
Myśle że nie ma się co martwić i mozesz śmiało spozywać
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
degel123Kupuje w Lidlu polędwiczki z piersi z kurczaka 400g i na pudełku jest napisane żeby je spożyć w ciągu 24h od otwarcia. Czy jeśli je zamarynuje i wpakuje do lodówki w zamkniętym pudełku plastikowym to powinny być mimo wszystko dobre po upływie 48h? Będę je grillował.
sam tak robiłem nie raz i nic się mięsu nie dzieje
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Czy po upływie 48 godzin od otwarcia opakowania polędwiczki z piersi kurczaka będą zdatne do spożycia tego niestety nie jesteśmy w stanie stwierdzić. Może będą, a może nie. Zbyt wiele czynników będzie za to odpowiadało. Głównie data przydatności, oraz to w jaki sposób były one przechowywane wcześniej. Między innymi w dostawie, czy już w samym sklepie, gdzie czasami spotkać można mięso rozkładane do chłodziarek i leżące dość długo poza nimi. Nie wie też dlaczego sądzisz, że powinno być zdatne do spożycia, skoro sam napisałeś informację od producenta sugerującą coś innego?
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jesli termin jest dobry to w lodówce otwarte wytrzymają 48 godzin. Jak masz nowy typ lodówek no frost to mogą się wysuszyć jak nie beda przykryte
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Polecane artykuły