SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Makarony

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1585

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 21 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 69
Siema,mam pytanko odnośnie makaronów. Na odchudzanie podobno najlepszy jest makaron pełnoziarnisty. Makaron pełnoziarnisty ma w 100g około 340 kalorii. Mimo to makaron lubelli zwykły w 100g ma 190 kalorii. Wytłumaczy ktoś jak to działa i jaki makaron lepszy na redukcje? :D
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24264 Napisanych postów 25218 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020284
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 21 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 69
FighterX
Zapewne porównujesz makaron suchy do gotowanego.


No nie, patrze na etykiety na makaronach i większość makaronów pelnoziarnistych ma 350 kcal na 100g, a lubella zwykły ma 190 kcal na 100g ;p
Chociaż własnie znalazłem makaron pełnoziarnisty 160g/100 kcal xd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Lubella podaje na opakowaniu wartość po obróbce. Zagadka rozwiązana.
2

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33073 Napisanych postów 23163 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278047
Nie tyjemy ani nie chudniemy od makaronu czy kaszy czy smalcu ( od produktu ) decyduje o tym kaloryka .co do makaronów to jak wyżej , podane po ugotowaniu co jest bardzo mylne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Nie ma czegoś takiego jak najlepszy makaron na redukcję tkanki tłuszczowej i najlepszy na budowę masy mięśniowej. Najlepsze co możesz zrobić to ułożyć dobrze zbilansowaną dietę, czyli bazować na wszystkich zalecanych źródłach składników odżywczych, a nie na jednym z nich w postaci makarony pełnoziarnistego. Każdy makaron jest dobry. Podobnie jak każda kasza, czy ryż. Kwestia tego żeby je urozmaicać i bazować na tych jak najmniej przetworzonych. Warto również wspomnieć, że każdy makaron z mąki pochodzącej ze zbóż ma tyle samo kalorii.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
każdy będzie taki sam. Uważaj na etykiety, i czytaj czy producent pdoaje przed czy po obróbce, najlepiej ważyć przed obróbką np ryż moze po ugotowaniu wazyć 200g a nawet i ponad 250g, ale nadal to jest 100g.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1013 Napisanych postów 5401 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 136804
To są wartości po ugotowaniu, właśnie Lubella myląco podaje te makrosy.

To jest chyba jedyna marka w Polsce która podaje wartości PO UGOTOWANIU.

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 21 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 69
Dziękuje wam bardzo!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
nie ma makaronu dobrego na redukcję a innego na masę, po prostu lepiej bazować na makaronach z mąki pełnoziarnistej, bo jest mniej oczyszczona i zawiera więcej mikroelementów i błonnika
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wrażenie - jak to jest

Następny temat

Czy to dobre tabletki do redukcji?

WHEY premium