Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
12
Witam, poszukuje dobrych przepisów aby robić fajne posiłki dietetyczne.
Chodzi mi żeby posiłek nie zawierał albo zawierał śladowe ilości produktów przetworzonych.
Macie może jakieś strony z takimi przepisami dla ludzi, którzy chcą się zdrowo odżywiać?
Nie jem mięsa jak coś.
Dodatkowo jeszcze drugie pytanie.
Jaki macie przepis aby zrobić posiłki na na parę dni i je trzymać w lodówce tak żeby się nie zepsuły?
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi ;)
Pozdrawiam
Szacuny
29913
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
inspiracji i praktycznie przepisów na wszystko znajdziesz w linku wyżej, ewentualnie jeszcze https://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia-c10/ cudów nie wymyślisz, robisz, studzisz, dzielisz na pudełka i do lodówki. Chyba, że chcesz inwestować i pakować próżniowo
Szacuny
3036
Napisanych postów
51767
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349883
Śmiało możesz robić "zapasy" na dwa-trzy dni. Może i nie jest to jakiś długi okres, ale jak masz dobrą organizację w kuchni, to posiłki na ten okres przygotujesz w 30-40 minut.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6277
Napisanych postów
76068
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755030
Przez 2-3 dni w lodówce żaden posiłek nie powinien się Tobie zepsuć. Nawet jakieś surówki z cebulą, nabiał, a szczególnie mięsa i ryby już po obróbce. Jeżeli więc tak jest Tobie wygodniej, to śmiało można robić w ten sposób aby sobie ułatwić życie.
Aby wiedzieć jak tworzyć dobrej jakości posiłki, należy znać zalecane źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Zapraszam do zapoznania się z nimi:
Szacuny
29913
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
kiedyś robiłem nawet na 5 dni, ale: mięso po 5 dniach jest suche ale jest ok ryż, kasza już gorzej przechodzi więcej niż 3 dni - jest ok, ale mało smaczne