To dzisiaj coś w lekko odchudzonej wersji. Mówię lekko bo da się bardziej ale robiłem to pod swoje zapotrzebowanie i kalorie więc trochę poszalałem z dodatkami.
Klasyczne Brownie z fasoli z kremem twarogowym od tak żeby przemycić więcej białka w posiłku.
Składniki na Brownie:
- 240 czerwonej fasoli z puchy
- 1 jajko
- 15g białka wpc o dowolnym smaku
- 1 jabłko (u mnie 190g)
- proszek do pieczenia/soda
- słodzik
Możecie dać też banana ale u mnie zabrakło na niego miejsca.
W tym momencie filozofii nie ma, jabłka kroicie i wykładacie nimi formę do pieczenia. Resztę składników blendujecie i wlewacie do jabłek. Całość do piekarnika na około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Zawsze piszę około bo nigdy tego nie kontroluję.
W międzyczasie zróbcie sobie krem:
- 100g twarogu chudego
- 180g serka maluta 0% fat
- słodzik
Wszystko mieszacie i gotowe. Po wyciągnięciu ciasta poczekajcie aż się wystudzi, wyciągnijcie z formy i przetnijcie w pół. Do środka krem, na górę owoce sezonowe, dodatki i możecie szamać.
Makro mojej porcji to:
1200kcal / 92g B / 43g T / 100g W