...
Napisał(a)
zdecydowanie kokos
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
A da sie zbadac stan tętnic? Bo cholesterol również mam w normie a różnie jem
...
Napisał(a)
Ogólnie mocno aktualny i dyskusyjny temat jeśli chodzi o wybór tłuszczu do smażenia. Jak zostało wspomniane, oliwa z oliwek extra virgin z dobrego źródła, olej kokosowy. Jeśli ktoś ma dostęp do sprawdzonego rzepakowego to też będzie git, ale rozmawiając o powszechnie dostępnych kujawskich itp. - to sam sposób ich przechowywania, opakowania sprawia, że już przed otwarciem jest tam sporo utlenionych lipidów.
Najprościej i najbezpieczniej będzie ograniczyć maksymalnie smażenie, pójść w inne sposoby obróbki, jeśli już smażyć to na którymś z w.w. źródeł, a jeśli sporadycznie wówczas pojawi się smalec, czy masełko to żadna tragedia też się nie stanie
Ashakiel, doppler/na poziomie biochemicznym homocysteina oraz lipidogram są użytecznymi wskaźnikami.
Najprościej i najbezpieczniej będzie ograniczyć maksymalnie smażenie, pójść w inne sposoby obróbki, jeśli już smażyć to na którymś z w.w. źródeł, a jeśli sporadycznie wówczas pojawi się smalec, czy masełko to żadna tragedia też się nie stanie
Ashakiel, doppler/na poziomie biochemicznym homocysteina oraz lipidogram są użytecznymi wskaźnikami.
1
...
Napisał(a)
AshakielA da sie zbadac stan tętnic? Bo cholesterol również mam w normie a różnie jem
oczywiscie, ze tak np. usg Dopplera
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
Dobre tematy macie
I tak zaraz każdy z Was pójdzie usmażyć mięso na smalcu
I tak zaraz każdy z Was pójdzie usmażyć mięso na smalcu
...
Napisał(a)
Badanie podane wyzej nie jest miarodajne. Zbyt wiele zmiennych za to odpowiada. Wystarczy przebadac skład takiego tłuszczu po obróbce. Oczywiście sensownej a nie spaleniu.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
https://potreningu.pl/articles/4681/czy-na-oliwie-mozna-smazyc
https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
https://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia
https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia
https://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia
https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Anubis fajne kompendium wiedzy tylko że te trendy co chwile się zmieniają. Wczoraj wszyscy smażyli na pamie, dziś na smalcu, a jutro będzie moda na olej rzepakowy. Dla mnie to bez znaczenia. Smażę na oleju kokosowym od lat.
Poprzedni temat
Rozpiska, redukcja
Następny temat
Mleko kozie i wyrobu z mleka koziego w diecie
Polecane artykuły