SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Na czym smażyć ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6529

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 63 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3225
To w końcu na czym lepiej smażyć, kokosowym czy smalcu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
zdecydowanie kokos

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 63 Wiek 28 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 3225
A da sie zbadac stan tętnic? Bo cholesterol również mam w normie a różnie jem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 444 Napisanych postów 2520 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 266183
Ogólnie mocno aktualny i dyskusyjny temat jeśli chodzi o wybór tłuszczu do smażenia. Jak zostało wspomniane, oliwa z oliwek extra virgin z dobrego źródła, olej kokosowy. Jeśli ktoś ma dostęp do sprawdzonego rzepakowego to też będzie git, ale rozmawiając o powszechnie dostępnych kujawskich itp. - to sam sposób ich przechowywania, opakowania sprawia, że już przed otwarciem jest tam sporo utlenionych lipidów.
Najprościej i najbezpieczniej będzie ograniczyć maksymalnie smażenie, pójść w inne sposoby obróbki, jeśli już smażyć to na którymś z w.w. źródeł, a jeśli sporadycznie wówczas pojawi się smalec, czy masełko to żadna tragedia też się nie stanie

Ashakiel, doppler/na poziomie biochemicznym homocysteina oraz lipidogram są użytecznymi wskaźnikami.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
Ashakiel
A da sie zbadac stan tętnic? Bo cholesterol również mam w normie a różnie jem


oczywiscie, ze tak np. usg Dopplera

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3964 Napisanych postów 4473 Wiek 41 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 182558
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 444 Napisanych postów 2520 Wiek 26 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 266183
Ja właśnie wrzucam frytki na kujawskim do piekarnika
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Badanie podane wyzej nie jest miarodajne. Zbyt wiele zmiennych za to odpowiada. Wystarczy przebadac skład takiego tłuszczu po obróbce. Oczywiście sensownej a nie spaleniu.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3964 Napisanych postów 4473 Wiek 41 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 182558
Anubis fajne kompendium wiedzy tylko że te trendy co chwile się zmieniają. Wczoraj wszyscy smażyli na pamie, dziś na smalcu, a jutro będzie moda na olej rzepakowy. Dla mnie to bez znaczenia. Smażę na oleju kokosowym od lat.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozpiska, redukcja

Następny temat

Mleko kozie i wyrobu z mleka koziego w diecie

WHEY premium