Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
też tylko te małe widziałem, takiech wielkich jeszcze nie, dziś właśnie z owocami wleciał
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Pewnie kwestia czasu, bo jeszcze nie dawno nikt o Skyrze nie słyszał
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
...
Napisał(a)
SKYR w dużym opakowaniu przydałby się bardzo.
Najbardziej chwalony jest naturalny SKYR typu islandzkiego z Bierdry, czasami są na niego promki.
Białko w SKYR to ok. 30% serwatka i 70% kazeina, więc mamy tu do czynienia z białkiem trochę "szybciej wchłanialnym" niż w serku wiejskim.
Więcej o nabiale pisał i mówił ostatnio na swoim Fejsie dietetyk dr Damian Parol, odsyłam tam zainteresowanych :)
Najbardziej chwalony jest naturalny SKYR typu islandzkiego z Bierdry, czasami są na niego promki.
Białko w SKYR to ok. 30% serwatka i 70% kazeina, więc mamy tu do czynienia z białkiem trochę "szybciej wchłanialnym" niż w serku wiejskim.
Więcej o nabiale pisał i mówił ostatnio na swoim Fejsie dietetyk dr Damian Parol, odsyłam tam zainteresowanych :)
Polecane artykuły