Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Bakłazan89Co sądzicie o bakłażanie?
Polecam. Jednak to trudne warzywo i wymaga odpowiedniej obrobki by bylo smaczne.
...
Napisał(a)
ja bakłażana duszę z warzywami tj. cukinia, marchew, papryka, oraz z dodatkiem koncentratu pomidorowego i różnych przypraw
fajny też wychodzi grillowany czy pieczony , tylko najlepszy jest mocno podpieczony, rozpadający się
fajny też wychodzi grillowany czy pieczony , tylko najlepszy jest mocno podpieczony, rozpadający się
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
...
Napisał(a)
Możesz przekroić bakłażana w poprzek, do środka wrzucic gałązkę tymianku, kilka igieł rozmarynu, rozgnieciony ząbek czosnku, sól, skropić oliwą. Składasz 2 połówki razem i pieczesz w folii alu bądź zawinięty w papier w 200*c jakieś 20-30min. Po upieczeniu zjadasz w całości lub tak jak ja, wyskrobujesz miąższ, mieszasz z chudym twarogiem (doprawiasz lekko gałką muszkatołową) i masz super pastę na razowe tosty lub chrupkie pieczywo. Pozdro ;)
...
Napisał(a)
Bakłazan89Polecacie Bakłażana faszerowanego?
Tak, polecam. właśnie skończyłam faszerowaną cukinie. żeby pozbyć się z bakłażana zalegającej cierpkości i goryczy trzeba go dobrze posolić i odłożyć aż pojawi się sok, następnie umyć pod bieżaca wodą i osuszyć - wtedy jest pyszny. Pamiętaj, ze bakłażan baaardzo chłonie tłuszcz.
...
Napisał(a)
U mnie często bakłażan z cebulką i mięsem mielony, wychodzi dobry
Ale nie jestem jego najlepszą fanką. Zdecydowanie wolę cukinię.
Ale nie jestem jego najlepszą fanką. Zdecydowanie wolę cukinię.
2
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
A Czy z bakłażana można przyrządzić coś w stylu tradycyjnych gołąbków?
...
Napisał(a)
Bakłazan89A Czy z bakłażana można przyrządzić coś w stylu tradycyjnych gołąbków?
Nie. Rozciapie się.
...
Napisał(a)
Jako dodatek do farszu - owszem. W połączeniu z ryżem i np. papryką i mięchem mielonym. Dobrze przyprawić - może być dobre.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Tak Chodziło mi raczej o jakieś mieso mielone czy ktos robi w sosie pomidorowym takie coś.
Polecane artykuły