SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta i co dalej ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 16355

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6281 Napisanych postów 76094 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755151
Jeden kaps to tyle co nic. Szczególnie jeżeli jest niskie stężenie EPA i DHA. Daj minimum 1-2g EPA+DHA. Wliczać tego nie musisz.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 415 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 18388
EPA 160mg DPA 100mg, na opakowaniu zalecane dawkowanie to jedna kapsółka. Ale to tanie tabletki z kauflandu więc pewnie są słabe.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 358 Napisanych postów 953 Wiek 124 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 53586
W tanich suplementach bardziej bym się obawiał zanieczyszczeń i nieświeżego oleju. Wolałbym już wcinać siemie lniane niż korzystać z taniego suplementu omega 3.

Nie ma czegoś takiego jak oficjalne normy dziennego spożycia omega 3, więc zalecane dawkowanie producent może sobie wyssać z palca. Niemniej 250mg to jest minimalna dzienna dawka dająca JAKIEKOLWIEK efekty suplementacji. Pełne spektrum efektów dostarczania EPA/DHA ujawnia się dopiero od 1g wzwyż.

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6281 Napisanych postów 76094 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755151
Stężenie bardzo niskie, więc minimum 4 kapsułki dziennie.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 415 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 18388
Mam takie pytania od czasu do czasu używam wody po gotowaniu piersi z Korczaka bez skóry do zrobienia sosu np. Dzisiaj 3g skrobi kukurydzianej i 150ml tej wody powstał z tego sos z którego użyłem 20g . Czy mam to jakoś wyliczać czy szkoda czasu ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Smakowało to? Ja tej wody również używam, tylko zamiast skrobi dodaję przecieru pomidorowego, soli, pieprzu, tymianku i sos -kosa, czasem zagęszczę mąką ryżową, ale raczej rzadko.

3g tej mąki to pi razy drzwi 10-15kcal więc to już Twoja decyzja, jak to zdarza sie czesto, to ja wliczam, po u mnie z takich "niewliczonych" dodatków wielokrotnie było ponad 200kcal
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
A ja zawsze tą wodę wylewam, lepsza jest na masę niż woda z parówek ?


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-09-20 15:20:04

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
ma swój smak parówkowa nie pamiętam jak pachnie

Ale bardzo dobre sosy na bazie wody wychodzą, podobnie jak "baza" rosołowa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 202 Napisanych postów 415 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 18388
To nie jest mąka tylko skrobia a to różnica :) ( chyba ,że się mylę to przepraszam ) ale dla mnie to jest różnica :) i tak smakowało mi to z resztą to prawie rosół tyle ze bez tłuszczu :). Ja przed ugotowaniem piersi przyprawiam, więc woda wchłania dużo smaku i nie muszę jej już dodatkowo przyprawiać . Natomiast od czasu do czasu robię na tym sos chiński dodając po łyżce sosów sojowych http://sklep.slodkokwasny.com/skrobia-kukurydziana.html


Zmieniony przez - Kriso1987 w dniu 20.09.2017 22:58:03
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6281 Napisanych postów 76094 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755151
Ciężko mi sobie wyobrazić jedzenie takiego sosu. Dodałbym do niego bez wątpienia różne przyprawy, sok pomidorowy, może jakieś warzywa, mleko kokosowe. Mięso z kolei zdecydowanie lepiej smakuje właśnie z takiego sosu a nie gotowane na sucho. Jednak to już kwestia gusu.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rotowanie tłuszczami w weekend

Następny temat

kwestiaPodejscia -pytania

WHEY premium