Składniki:
-2 jaja
-250g czerwonej fasoli
-100g banana
-20g wheya czekoladowego
-20g budyniu czekoladowego bez cukru
-20g ciemnego kakao
-30g mąki gryczanej
-łyżka aromatu rumowego
-łyżka erytrolu
-łyżeczka sody oczyszczonej
-100g śliwek
Wykonanie:
Zblendować fasolę z jajami,bananem i aromatem rumowym. Dodać mąkę, budyń, whey, kakao, sodę i zmiksować na gładką masę. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem keksówki i ułożyć plastry śliwek na wierzch ciasta. Piec w 170 stopniach Celsjusza przez 30-35min. Sprawdzić patyczkiem - nie może być całkowicie suchy, chodzi o to, żeby ciasto było odrobinę mokre. Wyłączyć i uchylić piekarnik i pozostawić na 15minut. Najlepsze na następny dzień.
Makro dla całości:
Kcal 834
B:58,0 g
W:110,0 g
T:18,0 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html