TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
deja vuZupy jak najbardzie, o ile z jakościowych skladników. Bo jak zrobisz rosół z kostki z jakimś pseudojajecznym makaronem, albo zagęścisz ten wywar z kostki i vegety białą mąką, to nie będzie dobra zupa. Ale np jakis krem warzywny - jak najbardziej. Jak coś jest z torebki/opakowania/wystarczy podgrzać/dolać wrzatku - to raczej będzie przetworzone. Węliny - jakies jakościowe typu kabanos, szynka dojrzewająca - ok jako dodatek, a nie baza diety. Chcesz mięso do kanapek - zrób pasztet, pieczeń - pokrój na plastry i masz super wędlinę.
Np taka zupa: kostka rosołowa, kalafior, warzywa, udko z kurczaka/skrzydełko, przyprawy, ziemniaki/makaron razowy/kluski z mąki jaglanej byłaby okej?
Harertzdeja vuZupy jak najbardzie, o ile z jakościowych skladników. Bo jak zrobisz rosół z kostki z jakimś pseudojajecznym makaronem, albo zagęścisz ten wywar z kostki i vegety białą mąką, to nie będzie dobra zupa. Ale np jakis krem warzywny - jak najbardziej. Jak coś jest z torebki/opakowania/wystarczy podgrzać/dolać wrzatku - to raczej będzie przetworzone. Węliny - jakies jakościowe typu kabanos, szynka dojrzewająca - ok jako dodatek, a nie baza diety. Chcesz mięso do kanapek - zrób pasztet, pieczeń - pokrój na plastry i masz super wędlinę.
Np taka zupa: kostka rosołowa, kalafior, warzywa, udko z kurczaka/skrzydełko, przyprawy, ziemniaki/makaron razowy/kluski z mąki jaglanej byłaby okej?
A po co kostka rosolowa? To sama sol plus chemia, zamiast paczki z Winiar kup kg udek i wloszczyzne. Smaczniej i zdrowiej.
Zmieniony przez - abdulkanarek w dniu 2017-07-04 23:24:18
abdulkanarekHarertzdeja vuZupy jak najbardzie, o ile z jakościowych skladników. Bo jak zrobisz rosół z kostki z jakimś pseudojajecznym makaronem, albo zagęścisz ten wywar z kostki i vegety białą mąką, to nie będzie dobra zupa. Ale np jakis krem warzywny - jak najbardziej. Jak coś jest z torebki/opakowania/wystarczy podgrzać/dolać wrzatku - to raczej będzie przetworzone. Węliny - jakies jakościowe typu kabanos, szynka dojrzewająca - ok jako dodatek, a nie baza diety. Chcesz mięso do kanapek - zrób pasztet, pieczeń - pokrój na plastry i masz super wędlinę.
Np taka zupa: kostka rosołowa, kalafior, warzywa, udko z kurczaka/skrzydełko, przyprawy, ziemniaki/makaron razowy/kluski z mąki jaglanej byłaby okej?
A po co kostka rosolowa? To sama sol plus chemia, zamiast paczki z Winiar kup kg udek i wloszczyzne. Smaczniej i zdrowiej.
Zmieniony przez - abdulkanarek w dniu 2017-07-04 23:24:18
To co zamiast kostki rosołowej?
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Moderator działu Odżywianie
domerSól, przyprawy, zioła. Np. świeży lubczyk, koperek, pietruszka. Poza tym smak dadzą też różnego rodzaju warzywa.
Sól morska może być? Albo himalajska
Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Moderator działu Odżywianie