SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Makroskładniki w diecie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 711

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 415 Wiek 6 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8888
Witam,
Jaki powienien byc rozkład makroskładników na redukcji.
Na ten czas mam:
B: 2g/kg ok.190 g
T: 1g/kg ok 88 g
WW: reszta czyli. 250g
Zapotrzebowanie 2500 kcal.
W pozniejszej fazie redukcji bede obcinał weglowodany.

Wzrost: 178 cm
Waga: 88
Wiek :25
Plan treningowy :FBW



Zmieniony przez - Fario92 w dniu 2017-04-13 22:36:09
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9050 Napisanych postów 82723 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699674
Witam , możesz zacząć od takiego rozkładu .
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 415 Wiek 6 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8888
A pozniej zwiekszyc bialko a zmniejszyc ww. Czy zostawic tak jak jest i obcinac rylko kcal z wegli??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Zależy, ciężko jednoznacznie to stwierdzić.

Możesz np: zwiększyć aktywność fizyczną zachowując obecną ilość kalorii. Niemniej jednak nie zawsze trzeba ucinać restrykcyjnie pułap węglowodanów. 2500kcal to relatywnie mało jak na Twoje warunki fizyczne, zależy jeszcze jaki masz poziom tkanki tłuszczowej w ustroju.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Wklej wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego z tego wzoru.

https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_BF-t276436.html

Oraz wypełnioną ankietę działu:

https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 415 Wiek 6 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8888
2800 kcal to moje 0. Obcialem 300 kcal. Dieta zostala sprawdzona pare postow nizej. Jeszcze jedno pytanko czy np. Piers z kurczaka powinno wazyc sie po obrobce tj. Gotowanie, smazenie, pieczenie, poniewaz dzis z piersi przed smazeniem bylo 600gramow a zostalo 340..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 415 Wiek 6 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8888
2800 kcal to moje 0. Obcialem 300 kcal. Dieta zostala sprawdzona pare postow nizej. Jeszcze jedno pytanko czy np. Piers z kurczaka powinno wazyc sie po obrobce tj. Gotowanie, smazenie, pieczenie, poniewaz dzis z piersi przed smazeniem bylo 600gramow a zostalo 340.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
możesz ważyć, ale pamiętaj o stracie wody itp
więc najbezpieczniej przed
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 415 Wiek 6 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8888
Ale jesli rozni sie o prawie 50% to roznica 60g B a 120 g... To jest 60 gramow czyli conajmniej 1 posilek...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76012 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754743
Wszystkie produkty należy ważyć przed ich obróbką.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak przejść z redukcji na masę?

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny, 67kg

WHEY premium