starałem się stosować do 1000 kalorii bo w zasadzie jestem jeszcze na redukcji ale jesli bym chcial na mase + suple na mase to wiadomo wszystko bede musial zmienic tylko chcialem sie poradzic czy mam szanse w mojej budowie ciala na jakies efekty wow :D
dzien 8 i 9 to takie rezerwowe w razie gdybym chcial sb zamienic z jakims innym dniem.
DZIEŃ I • Śniadanie Omlet z trzech białek z dżemem niskosłodzonym wiśniowym (25 g), szklanka mleka 0,5 proc., 1 mała gruszka (275 kcal) • II Śniadanie Kanapka z kromki chleba grahama z łyżeczką margaryny, plasterkiem polędwicy z kurczaka (30 g), 50 g ogórka zielonego, herbata z cytryną bez cukru (110 kcal) • Obiad 250 ml zupy kremu z groszku zielonego, dorsz z jabłkiem, 2 małe ziemniaki, sałatka z pomidorów (150 g) i cebuli (50 g), herbata zielona bez cukru (398 kcal) • Podwieczorek 1 duże pieczone jabłko z łyżeczką miodu i cynamonem (112 kcal) • Kolacja 300 ml zupy z mrożonej mieszanki warzywnej „Zupa jarzy- nowa” z łyżką oliwy (250 kcal)
DZIEŃ II • Śniadanie Kawa zbożowa (5 g) z mlekiem bez cukru, pumpernikiel (40 g) z masłem roślinnym (3 g) i chudą wędliną (20 g), pomidor • II Śniadanie Jogurt naturalny bez tłuszczu, trzy łyżki płatków owsianych, cztery śliwki • Obiad 300 g krupniku (ćwiartka kur- czaka bez skóry, włoszczyzna, dwa ziemniaki, kasza jęczmienna 20 g) • Podwieczorek Pieczone warzywa (papryka, pół cukinii, cebula, trzy plastry bakłażana) • Kolacja Pierogi leniwe (twaróg chudy 50 g, białko z 1 jaja, mąka pszenna 15 g, olej sojowy 5 g, cukier 5 g), herbata bez cukru Dieta 1000 kalorii JADŁOSPIS
DZIEŃ III • Śniadanie Szklanka chudego mleka, pięć łyżek płatków owsianych, kilka truskawek • II Śniadanie Dwie kromki pumpernikla z od- tłuszczonym serkiem i chrza- nem, cztery plastry polędwicy wędzonej, dwa listki sałaty, pół ogórka • Obiad Filet z dowolnej ryby pieczony w folii, dwa ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z oliwą • Podwieczorek Grejpfrut • Kolacja Chudy twarożek z ogórkiem i pomidorem
DZIEŃ IV • Śniadanie Szklanka chudego mleka, pięć łyżek płatków owsianych, kilka truskawek • II Śniadanie Dwie kromki pumpernikla z od- tłuszczonym serkiem i chrzanem, cztery plastry polędwicy wędzonej, dwa listki sałaty, pół ogórka • Obiad Filet z dowolnej ryby pieczony w folii, dwa ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z oliwą • Podwieczorek Grejpfrut • Kolacja Chudy twarożek z ogórkiem i pomidorem
DZIEŃ V • Śniadanie Dwie kromki pieczywa pełno- ziarnistego, chudy twaróg, sała- ta, pomidor, pół papryki • II Śniadanie Sałatka z tuńczyka w sosie własnym (pół puszki), trzy łyżki kukurydzy konserwowej, trzy łyżki ryżu brązowego, szczy- piorek, łyżka majonezu light, szklanka soku pomidorowego • Obiad Filet z piersi kurczaka z patelni grillowej, gotowany kalafior (ok. trzy różyczki) • Podwieczorek Szklanka maślanki, sałatka z pomidora z cebulką, oliwą i octem balsamicznym (opcjonalnie) oraz świeżą bazylią • Kolacja Dwa plastry pieczonego schabu na zimno z sałatką z ogórka
DZIEŃ VI • Śniadanie Omlet z dwóch jajek z pie- czarkami, szklanka soku wielowarzywnego bez cukru • II Śniadanie Dwie kromki chleba graham z chudą wędliną, chrzanem i pomidorem • Obiad
Mrożone „Warzywa na patelnie” – pół paczki i filet z łososia z patelni grillowej • Podwieczorek Jogurt naturalny, jabłko • Kolacja Zupa krem z pomidorów (np. z puszki) z oliwą i ziołami (ok. 300 ml)
DZIEŃ VII • Śniadanie Dwie kromki pieczywa pełno- ziarnistego, dwa jajka na miękko, szczypiorek • II Śniadanie Sałata (trzy liście) z warzywami, wędzonym łososiem (ok. 50 g) i oliwą • Obiad Kurczak po meksykańsku (filet z pomidorami, papryka, fasola i kukurydza) • Podwieczorek Szklanka kefiru, dwie marchewki • Kolacja Trzy kromki chleba "Wasa", cztery plastry wędzonej piersi kurczaka, dwa liście sałaty, ogórek kiszony
DZIEŃ VIII • Śniadanie Jogurt naturalny, musli bez cukru (cztery łyżki), pół szklanki malin • II Śniadanie Dwie kromki chleba graham z chudym twarogiem i cebulką • Obiad Pół woreczka kaszy gryczanej, dwa plastry pieczonego schabu, surówka z marchewki i jabłka • Podwieczorek Szklanka kisielu, jabłko • Kolacja Wędzona makrela, sałatka z pomidorów z cebulką
DZIEŃ IX • Śniadanie Jajecznica na patelni teflonowej ze szczypiorkiem i dwa chlebki „Wasa” • II Śniadanie Szklanka soku pomidorowego, kromka pumpernikla z twarogiem • Obiad Zupa krem z kalafiora ok. 300 ml (na wywarze z jarzyn) • Podwieczorek Sałatka z tuńczyka • Kolacja Omlet ze szpinakiem (2 jaja)