SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta na masę do oceny, 69kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1871

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 60 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 338
1. To co możecie polecić w II śniadaniu i lunchu zamiast makreli wędzonej? Rybę wstawię najwyżej w jakieś dni na obiad z ziemniakami np.
2. czy białka faktycznie jest za dużo? Wiem że liczą się wszystkie białka no ale najważniejsze są te pełnowartościowe więc mam przycinać czy zostawić jak jest?
3. Wspominaliscie też żeby przyciąć trochę tłuszczy i dodać np olej kokosowy, to z czego zrezygnować?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
W komentarzach wyżej podałam Ci ściągę co możesz wybierać
https://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_-t1135388.html 
https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1 
https://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html#post1 

Tak białko do obniżenia, liczy się każde białko.
Owszem tłuszcze możesz obciąć nieco, nie masz rezygnowąć, masz urozmiacać Raz to raz to. W ściądze masz z czego co korzystać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Zastosuj się do wyżej wymienionych zaleceń i wklej jeszcze raz poprawioną wersję rozpiski diety.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 60 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 338
Wrzucam poprawioną i czekam na ocenę

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Surówki rób samemu a nie gotowe ze sklepu. Wędliny niekoniecznie bym polecał. Lepiej świeże mięso. Płatki najlepiej zwykłe lub górskie. Błyskawiczne są bardziej przetworzone.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 60 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 338
Świeże mięso na chleb, w sumie średnio, trochę sucho. Chyba że macie jakieś pomysły?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 60 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 338
Pytanie odnośnie chleba czy może być zytni wieloziarnisty zamiast pelnoziarnistego?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Jest to jedno i to samo. Wszystko zależy od składu na opakowaniu. Szynka z piersi też jest sucha. Zawsze możesz dać jakieś warzywo, sos, itp.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 60 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 338
A czym sugerować się patrząc na skład wybierając chleb?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Zwróć uwagę na to jaka jest mąka, oraz inne dodatki, np jakiś barwnik, polepszacze, itp. Ważna jest również struktura. Nie może być miękki i gąbczasty.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Stosowanie kreatyny

Następny temat

Białko

WHEY premium