Szacuny
1440
Napisanych postów
15979
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
230563
W pierwszym posiłku brakuje źródła białka, w drugim ser ujdzie, ale jeśli codziennie jesz ser to bym jednak szukała innego produktu. W 4tym brak białka. Pieczywo bym ograniczyła do jednego posiłku. Białka ogólnie dramatycznie mało. Min. 100 g. Tłuszcze trochę bardziej rozłóż po posiłkach, bo masz w jednym 3g w innym 35 - dosc spory rozstrzal
Szacuny
3421
Napisanych postów
8469
Wiek
48 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
407869
Primo, to się nie znam, jak z podażą białka przy problemach z nerkami. Natomiast przy refluksie, to pełnoziarniste produkty, brązowy ryż, platki owsiane mogą zdecydowanie zaostrzac dolegliwości. A picie czegokolwiek z mięta, działającą rozkurczowo, to strzal w kolano. Maslo roslinne tez do wywalenia.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
0
Napisanych postów
33
Wiek
27 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
412
powiecie mi, ile moge w ciagu dnia zjeśc wędliny ? wspomne że mam celulit, co do białka to nie wiem czy powinnam jesc durzo poniewaz przez ten rok co przytylam te 9 kg, porobilo mi sie dużo rozstępów na udach i pupie, co widac na zdjeciach...
Szacuny
1440
Napisanych postów
15979
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
230563
Takiej sklepowej, paczkowanej to nie jedz. Jak sobie upieczesz kawałek mięsa i pokroisz w plastry to jesz tak żeby się trzymać jakiegoś swojego założonego rozkładu
Szacuny
0
Napisanych postów
33
Wiek
27 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
412
No pakowanej nie jem ale np poledwica sopocka nie posiada opakowania tylko na sznurku jest, dlatego pytam czy moge a jesli nie to dlaczego, to samo pytanie co do masla mlekowita w kostce czy moge z chlebem jak nie to dlaczego a czyms trzeba chlebek smarowac... bo de javu napisala ze do wywalenia co mnie kompletnie zdziwilo....
Szacuny
1440
Napisanych postów
15979
Wiek
36 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
230563
Masło extra, osełkowe a najlepiej klarowane. W diecie powinny być różne źródła tłuszczu nie tylko zwierzęce lub tylko roślinne, ale każde powinny pochodzić z dobrych źródeł. Np. oliwa z oliwek, olej lniany, olej kokosowy, masło klarowane, jaja, mięso i ryby tłuste, z nabiału to parmezan i mozarella (również ze względu na sporą zawartość wapnia). Szynka sopocka - nawet jeśli na sznurku to jakąś etykietkę musi mieć - przeczytaj skład - jeśli mięso, sól itp. to ok a jak mnóstwo dziwnych substancji, ulepszaczy smaków itp. to nawet bym nie tykała