Witam, chaotycznie napisane, wiem... kopiowałem z pewnego FP... jak to ma się do rzeczywistości? Faktycznie WPC, oraz nabiał tak szkodzi, nawet osóba, które nie są uczulone na laktoze?
...
Napisał(a)
"Odnosnie wszystkich rzeczy ktore znaczaco wplywaja na prace tarczycy, jelit, chorob autoimunologicznych. Jedzenie zlego nabialu typu kazeina A1, lektyn to wszystko wychodzi predzej czy pozniej. Mezczyzni sa znacznie bardziej odporni na takie problemi niz kobiety, dam ci przyklad - wyprowadzalem pare kobiet z niedoczynnosci tarczycy, wystarczy odstawic twarogi, nabial pasteryzowany zeby kobieta mogla wrecz odstawic euthyrox. To wszystko wychodzi pawle predzej czy pozniej, mlody jestes, ale zobaczysz jak za np 4lata biernego jedzenia sporej ilosci ww czy bialka, bedziesz szukac przyczyn tego dlaczego nie jest jak dawniej. "
Witam, chaotycznie napisane, wiem... kopiowałem z pewnego FP... jak to ma się do rzeczywistości? Faktycznie WPC, oraz nabiał tak szkodzi, nawet osóba, które nie są uczulone na laktoze?
Witam, chaotycznie napisane, wiem... kopiowałem z pewnego FP... jak to ma się do rzeczywistości? Faktycznie WPC, oraz nabiał tak szkodzi, nawet osóba, które nie są uczulone na laktoze?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Temat szeroki i złożony. Wypowiedź wyrwana z jakiegoś kontekstu. Warto pytać u źródła pewnych spostrzeżeń.
...
Napisał(a)
nabiał wcinam od małego, wpc od około 6 lat i mam dobre wyniki tarczycy.
moja mama nie tyka nabiału bo ma uczulenie a wyniki ma kiepskie.
moja mama nie tyka nabiału bo ma uczulenie a wyniki ma kiepskie.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27882862 łap odpowiedź ;)
1
Dziennik treningowy: http://www.sfd.pl/Pachol__20_tygodni_masy_!-t1088666.html
...
Napisał(a)
Ludzie różnie reagują na nabiał; bardzo wiele zależy od genów. Jeśli ktoś pisze, że nabiał każdemu szkodzi, to znaczy że jest zwyczajnie niedoinformowany i rozpowszechnia głupoty. Wiele razy słyszałam o osobach, które całe życie jadły nabiał, piły mleko i miały przy tym dobre zdrowie, mocne zęby. Do 90-tki raczej objawiłyby się jakieś choroby, gdyby nabiał je faktycznie powodował :P. Potomkowie ludów pasterskich, żywiących się mlekiem zwierząt, z reguły dobrze tolerują nabiał.
Poza tym, umówmy się, że jest nabiał i nabiał... Ostatnio tym słowem określa się wszelkie produkty pochodzenia mlecznego, a sprawa jest podobna jak z węglowodanami - są przetworzone, które rujnują zdrowie w krótkim czasie i są mniej przetworzone, dzięki którym to zdrowie można zachować.
Jeśli ktoś przez nabiał rozumie słodzone, "dochemizowane", pasteryzowane jogurty, serki topione i sery żółte z dodatkiem tłuszczy roślinnych, często utwardzonych, jakieś mikstury niepełnowartościowych białek mleka z zagęstnikami (twarogi sernikowe) oraz ogólnie nabiał niefermentowany, który jest przez człowieka często tolerowany gorzej (serki wiejskie, homogenizowane), nabiał na bazie mleka w proszku (jogurty greckie) - to rzeczywiście taki nabiał może być i często jest zagrożeniem dla zdrowia, ale przede wszystkim dlatego, że są to produkty mocno przetworzone, udziwnione, pozbawione witamin, bakterii probiotycznych czy wapnia, za to "wzbogacone" o różne dziwne dodatki.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-12-23 08:52:54
Poza tym, umówmy się, że jest nabiał i nabiał... Ostatnio tym słowem określa się wszelkie produkty pochodzenia mlecznego, a sprawa jest podobna jak z węglowodanami - są przetworzone, które rujnują zdrowie w krótkim czasie i są mniej przetworzone, dzięki którym to zdrowie można zachować.
Jeśli ktoś przez nabiał rozumie słodzone, "dochemizowane", pasteryzowane jogurty, serki topione i sery żółte z dodatkiem tłuszczy roślinnych, często utwardzonych, jakieś mikstury niepełnowartościowych białek mleka z zagęstnikami (twarogi sernikowe) oraz ogólnie nabiał niefermentowany, który jest przez człowieka często tolerowany gorzej (serki wiejskie, homogenizowane), nabiał na bazie mleka w proszku (jogurty greckie) - to rzeczywiście taki nabiał może być i często jest zagrożeniem dla zdrowia, ale przede wszystkim dlatego, że są to produkty mocno przetworzone, udziwnione, pozbawione witamin, bakterii probiotycznych czy wapnia, za to "wzbogacone" o różne dziwne dodatki.
Pozdrawiam.
Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-12-23 08:52:54
...
Napisał(a)
Moja matka wychowala mnie na nabiale: twarogi, grysiki, serki, kefiry, mleko itp. Jem do dzisiaj (twarog), mam sie dobrze, wyniki w normie. Takze kwestia wielce indywidualna.
Co do bialka w prochu to moze zjadlem przez cale zycie treningowe z 2kg i to tyle, jak jeszcze wierzylem lata temu, ze od tego urosne i tak trzeba )
Co do bialka w prochu to moze zjadlem przez cale zycie treningowe z 2kg i to tyle, jak jeszcze wierzylem lata temu, ze od tego urosne i tak trzeba )
kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
Jest to subiektywna opinia osoby, która to napisała. Temat jest bardzo rozległy. Każdy produkt w nadmiarze spowoduje problemy. Dlatego tak istotne jest jej urozmaicenie.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Sonaim"dam ci przyklad - wyprowadzalem pare kobiet z niedoczynnosci tarczycy, wystarczy odstawic twarogi, nabial pasteryzowany zeby kobieta mogla wrecz odstawic euthyrox.
Powiedz to światowej organizacji zdrowia - może wyleczysz swiat z chorob tarczycy i dostaniesz nobla
ręce opadają .. n/c
1
...
Napisał(a)
Polska to kraj mlekiem płynący. Takie opinie wygłaszają ludzie, którzy naczytają się różnych rewelacji i później bezkrytycznie je powtarzają. Studiowałem na jednej z wrocławskich uczelni i wiem, że prowadzone są liczne badania na surowcach mlecznych czy jajecznych. Jak się okazuje, nie taki diabeł straszny, jak go malują. Jaja nie podnoszą cholesterolu, a produkty mleczne (w szczególności fermentowane) przyczyniają się do poprawy odporności i wzmacniają kości. Są inne czynniki, które mogą zaburzyć metabolizm, m.in. nieprawidłowy stosunek wapnia do fosforu, nadmiar białka, niedobory witamin D i K, używki i leki. W każdym produkcie jest jakaś "czarna owca", trzeba umiejętnie rotować jadłospisem, żeby nic złego się nie działo.
...
Napisał(a)
Chelios122Polska to kraj mlekiem płynący. Takie opinie wygłaszają ludzie, którzy naczytają się różnych rewelacji i później bezkrytycznie je powtarzają. Studiowałem na jednej z wrocławskich uczelni i wiem, że prowadzone są liczne badania na surowcach mlecznych czy jajecznych. Jak się okazuje, nie taki diabeł straszny, jak go malują. Jaja nie podnoszą cholesterolu, a produkty mleczne (w szczególności fermentowane) przyczyniają się do poprawy odporności i wzmacniają kości. Są inne czynniki, które mogą zaburzyć metabolizm, m.in. nieprawidłowy stosunek wapnia do fosforu, nadmiar białka, niedobory witamin D i K, używki i leki. W każdym produkcie jest jakaś "czarna owca", trzeba umiejętnie rotować jadłospisem, żeby nic złego się nie działo.
podpisuję się pod każdym zdaniem
Jest niestety jeszcze mnóstwo podobnych mitów, bzdur wręcz nazywając rzeczy po imieniu, powielanych przez internautów a nawet znanych ludzi YT itp. które ludzie biorą sobie za bardzo do serca i wierzą w nich jak w boga zapominając o zdrowym rozsądku zamiast podejść do każdego tematu na "chłodno"
temat rzeka i można by polemizować latami przedstawiając swoje racje na forach i tak niczego to nie wniesie
Szkoda zachodu
Polecane artykuły