zauwazylem ze po tluszczach jednonasyconych(olej rzepakowy przede wszytskim) jestem bardziej syty i mam stabilniejsza glikemie niz po nasyconych (tluszcz wieprzowy, masło). dlaczego tak jest ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Skąd wiesz, że masz "stabilniejszą glikemię" i że to akurat od tłuszczy jednonienasyconych, a nie zawartego w oleju rzepakowym o3 (kwas linolenowy)? Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Bardzo ciekawe , rozwiń wątek i przybliż nam swoje spostrzeżenia .
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
zrobielm sobie taki test jestem na redukcji w ogole,, dziennie w diecie mam ok 200g ww , 120 g tluszcz, i 260 g b . lykam omega 3 codziennie, 3 tabsy.. przez 3 dni jadlem piers plus 100 g oleju rzepakowego. bylem syty, mialem mala chcec na podjadanie, wgl nie bylem senny.. pozniej przez kolejne 3 dni to samo , tylkoze poszlo 125g masla. no i wiekszy apetyt mialem, wiekszy glod miedzy posilkami, chec podjadania, wieksze wahania cukru wieksza sennosc po posilkach, nie jestem pewien, ale czy to nie przypadkiem przez kwas palmitynowy zawarty w tluszczach zwierzecych, powoduje zwiekszenie lakniena , zmniejsza wrazliwosc tkanke na inse. i chyba przez to ze tluszcze jednonasycone trawia sie dluzej, a w masle sa tez kwasy MCT , ktore szybko sa trawione. dodam ze po tluszczach zwierzecych za to nie mialem uczucia ciezkosci, po jednonasyconych za to czulem jak cos lezy w zoladku. takie moje spostrzezenia, ale wole sie was spytac czy rzeczywiscie tak powinno byc ;)
...
Napisał(a)
100 g oleju rzepakowego, jeździsz na benzynie, że potrzebujesz takiego smarowania? :) Nie jednonasyconych, tylko jednoNIEnasyconych. Musiałbyś podać więcej informacji, jaki wysiłek w ciągu tych dni, co jeszcze jadłeś? Co do testu, warto go dopracować i wydłużyć.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!