Mam dość szybkie pytanko - żelatyna przyswaja się w 5-20%,z tego co czytałem. Ale teraz co z resztą? Jak błonnik traktować, czy po prostu jako puste kcal? Pytam, bo czasem dodaje trochę do jakiegoś deseru i nie wiem jak liczyć te kcal. Nie ma ich dużo, ale jednak zawsze jakieś. :)
...
Napisał(a)
Hey. :)
Mam dość szybkie pytanko - żelatyna przyswaja się w 5-20%,z tego co czytałem. Ale teraz co z resztą? Jak błonnik traktować, czy po prostu jako puste kcal? Pytam, bo czasem dodaje trochę do jakiegoś deseru i nie wiem jak liczyć te kcal. Nie ma ich dużo, ale jednak zawsze jakieś. :)
Mam dość szybkie pytanko - żelatyna przyswaja się w 5-20%,z tego co czytałem. Ale teraz co z resztą? Jak błonnik traktować, czy po prostu jako puste kcal? Pytam, bo czasem dodaje trochę do jakiegoś deseru i nie wiem jak liczyć te kcal. Nie ma ich dużo, ale jednak zawsze jakieś. :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Nie zawracaj sobie tym głowy. To są ilości znikome. Pozdrawiam
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
dokładnie jw
Żelatyna jest po prostu białkiem niepełnowartościowym
Żelatyna jest po prostu białkiem niepełnowartościowym
...
Napisał(a)
Pytam raczej z ciekawości. :) Czy może to zależy od organizmu czy to trawi czy całkowicie wydala?
...
Napisał(a)
Chodzi o to, że żelatyna zawiera sporo białka prawie 85 % ale większość z tego to prolina, brakuje jej innych aminokwasów. Dlatego, nie jest zbyt dobrym źródłem białka, ale jeśli połączymy ją np. z mięsem to aminogramy się uzupełnią i już wtedy przyswajalność zwiększa się
...
Napisał(a)
Rozumiem że połączenie z jogurtem i twarogiem też jest ok? Bo kazeina to pełnowartościowe białko, tylko wolnoprzyswajalne? :)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Nie wliczaj i tyle. Z resztą ilości, które stosuje się ew. do jakichś galaretek są i tak śladowe.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły