SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

chleb żytni z piekarni

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5577

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
Skład jest ok. Możesz dodać do diety, jak masz ochotę.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Na stronie taki skład, natomiast w piekarni na plakietce zobaczyłem o taki :

mąka żytnia razowa typ 2000 (44%), woda, kwas piekarski, mąka żytnia(14%), mąka pszenna typ 750l. Dodatkowo może zawierać: jaja, mleko, soję, sezam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
Trochę gorzej. Jednak dodatek mąki pszennej jest niewielki. Zawsze warto patrzeć na konsystencję pieczywa. Ważne żeby nie był lekki i gąbczasty.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
w srodku jest taki mokry dosyc, w smaku troche kwaśny. Trudno się kroi.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
Taki powinien być. Mokrawy i ciężki.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
i powinien być barwy brunatnej a nie ciemnej skarmelizowanej.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Jak go kupię ponownie, to zrobie jeszcze foto i wrzucę :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 264 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8103
A ten chleb z biedronki to nadaje się do jedzenia?

Skład: naturalny zakwas żytni 28% (woda, mąka żytnia), woda, pełnoziarnista mąka żytnia 20%, ziarno żyta 13,5%, siemię lniane 6%, ziarno słonecznika 3,4%, ziarno dyni 1,8%, ziarno soi 1,8%, sezam 1,4%, mak 1,1%, sól, błonnik owsiany, drożdże, grys jabłkowy.
Zawiera gluten, soję i sezam. Może zawierać mleko.
Opakowanie - 390g/12 małych kromek
Rodzaje - Chleb żytni z 7 ziarnami, Chleb żytni 7 zbóż

Wartość odżywcza w 100g:
Węglowodany 30g/ cukry 1,4g/ Białko 6,4g/ Tłuszcz 7,6g/
kw. tł. nasycone 1g/ Błonnik 8,7g/ Sól 1,02g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
Skład jest ok. Pełnoziarnisty.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 23 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 481
Siema, wiec i ja się przyłącze.
"Składniki: mąka żytnia, woda, naturalny zakwas żytni, sól."
Wygląda dość dobrze, co Wy myślicie?
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na mase do OCENY

Następny temat

Ocena diety, początek redu

WHEY premium