SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Stek w stylu azjatyckim z makaronem chow mein by Malinowa

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4507

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Stek w stylu azjatyckim z makaronem chow mein







Składniki:

- 2 steki wołowe (u mnie polędwica,ale może być np. rostbef)
- 1/2 paczki makaronu chow mein
- 1/2 papryki zielonej + 1/2 papryki czerwonej
- 2 cebule
- 2 łyżeczki sezamu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- szczypior


Przygotowanie:

1. Przygotowujemy marynatę składającą się z : miodu,oleju sezamowego,sosu sojowego i wyciśniętego przez praskę czosnku.
2. Mięso myjemy,osuszamy i delikatnie rozbijamy pięścią a następnie marynujemy przez godzinę lub noc
3. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
4. Rozgrzewamy grill lub patelnię grillową , i smażymy mięso z obu stron po 2,5 min z każdej,następnie odkładamy na talerz i przykrywamy aby mięso odpoczęło.
5.Na patelni na wysokim ogniu podsmażamy szybko cebulę i paprykę ,polewamy sosem sojowym do smaku,dorzucamy makaron i posypujemy szczypiorkiem.

6.Na talerzu układamy makaron,stek i całość posypujemy sezamem.


SMACZNEGO


Wartości (dla 1 porcji) :


B: 40,4
T: 13,0
W: 31,8
Kcal: 409




















Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-01-24 09:56:41
6

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Konkretny stek.
Konsekwentnie, szefowa kuchni. :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4583 Napisanych postów 35853 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263435
trzeba będzie spróbować tak doprawionego steka
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 96262 Napisanych postów 366811 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1676179
zgłodniałem od razu
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 495 Napisanych postów 3983 Wiek 42 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 51950
Bardzo fajny pomysł osobiście do marynaty dodalbym trochę czarnego octu ryżowego. Ma podobną "głębię" jak balsamico i super się komponuje z miodem i brazowym cukrem w sosach i marynatach
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Nie próbowałam jeszcze czarnego octu ryżowego, ale balsamico uwielbiam, jak gdzieś znajdę to na pewno zakupię

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 495 Napisanych postów 3983 Wiek 42 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 51950
Znajdziesz na bank, może nie w pierwszym lepszym sklepie. Albo w necie szukaj:
Ocet ryżowy czarny Chinkiang
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 160 Napisanych postów 246 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11795
A próbowałaś odkładać stek na kratkę od grilla i nie przykrywać? Ostatnio czytałam, że to błąd odkładać na talerzyk i przykrywać, bo mięso leży w osoczu, które z niego wypływa. A przepis super, na pewno spróbuję :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Możliwe że błąd, nie posiadam kratki do grilla ,robię starym sposobem od zawsze i wychodzi miękki i przepyszny

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
.


Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-01-30 15:01:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 689 Napisanych postów 6798 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 67195
odgrzeje kotleta a właściwie steka
Marynata super ale ten makaron mi nie pasuje opiekane ziemniaki moga byc jako zamiennik
?



Zmieniony przez - żeleś w dniu 2016-05-29 17:44:26
1

..."Gdy wzywa Thor bym poszedł z nim w bój moim honorem zwycięstwo jest
więc nie liczy się nic prócz przelanej krwi i dumy mych braci walczących by żyć..."


doradca C/S ze wskazaniem na combat

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szynka wieprzowa - zawartość tłuszczu

Następny temat

Śniadaniowy Czesław, posiłek B+T

WHEY premium