W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Ten serek wiejski to też super rozwiązanie nie jest, nabiał (o ile jest dobrze tolerowany) nie jest zły, ale nie przesadzając, lepiej wprowadzić mięcho / ryby :) Można je jeść na róóóóżne sposoby :)
...
Napisał(a)
Okej czyli podbije mięcho z 220 na 260-280 i już dużo doskoczy mi białka. A to czemu za dużo nabiału nie jest zbyt dobrze ? To czy dwa serki dziennie to nie za dużo ? :/
...
Napisał(a)
Nabiał nie jest pełnowartościowym białkiem, chodzi o to, że ten sklepowy to taki wiesz niekoniecznie pierwszej jakości. Jeśli nie widzisz w sobie przeciwwskazań, to spokojnie możesz jeść, chodzi o to, żebyś na nim nie bazował swojej diety, jeśli idzie o białko :)
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
zamiast serka daj twaróg i przy tej samej gramaturze bedziesz miał blisko 2x tyle bialka,
blue hope dlaczego uważasz ze nabiał to nie bialko pelnowartosciowe?
blue hope dlaczego uważasz ze nabiał to nie bialko pelnowartosciowe?
...
Napisał(a)
wincolzamiast serka daj twaróg i przy tej samej gramaturze bedziesz miał blisko 2x tyle bialka,
blue hope dlaczego uważasz ze nabiał to nie bialko pelnowartosciowe?
Wiele artykułów jest o nabiale (że jeśli jest dobrze tolerowany, to owszem można go używać), ale nie bazować na nim. Bo nie zawiera tego co białko zwięrzęce, opierając się na samym nabiale to kiepsko ..
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
a nabial to jakie to jest bialko jak nie zwierzece?
co innego tolerancja nabialu bo z tym bywa roznie a co innego jego wartosci
co innego tolerancja nabialu bo z tym bywa roznie a co innego jego wartosci
...
Napisał(a)
Przetworzone, bardziej o to mi chodziło.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
pelnowartosciowe czy nie to sprawa dotyczy profilu aminokwasów
imo bialka beda takie same, stopien przetworzenia to bardziej dotyczy sie z ewentualnym braków witamin i minerałów, wyjalowienie produktu z mikro skladników
imo bialka beda takie same, stopien przetworzenia to bardziej dotyczy sie z ewentualnym braków witamin i minerałów, wyjalowienie produktu z mikro skladników
...
Napisał(a)
Więc dlaczego demonizują nabiał na Ladies?
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
nie wiem, to juz tam trzeba by sie zapytac
nie widziałem zeby meska czesc forum miala z tym problem, wystarczy zerknac w dzienniki treningowe co niektorych chlopaków nawet tych startujacych w zawodach ile jedza nabialu,
oczywiscie wszystko z glowa, ale od demonizowania nabialu to bylbym daleki,
poczytaj tez art.z nim zwiazane na PoTreningu
nie widziałem zeby meska czesc forum miala z tym problem, wystarczy zerknac w dzienniki treningowe co niektorych chlopaków nawet tych startujacych w zawodach ile jedza nabialu,
oczywiscie wszystko z glowa, ale od demonizowania nabialu to bylbym daleki,
poczytaj tez art.z nim zwiazane na PoTreningu
Poprzedni temat
Chleb i pyt dot tluszczy
Następny temat
O ile max mocna zwiekszyc kalorii w ciagu tygodnia?
Polecane artykuły