Szacuny
0
Napisanych postów
650
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
10643
godz 7 70 g płatkow owsianych lub kukurydzinych 100g mleka2% oraz serek twarogowy tłusty ok 60g
godz 10 100g poledwicy z indyka oraz chlebek pełnoziarnisty
godz.13 to samo co wyzej
godz 16 44g ryzu 100g sosu bolonskiego serek edamski do posypania
godz 19.4o g ryzu i szczupaczek {smazony}
godz.22 3 białka jajek {dopoki nie kupie serwatkowego}
Proszę o jakies rady.Najgorzej jest w szkole bo ciezko mi cos przygotowac oprocz kanapek.
{jeżeli cos tam nie pasuje to proszę jakas propozycje czym mogę zastąpić chlebek,tylko nie razowym bo go nie znosze}
Z góry dziekuje za pomoc
prosze patrzec do postu o takiej samej nazwie,mam kłopoty z umieszczeniem tego
Szacuny
97
Napisanych postów
2782
Wiek
42 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15058
godz 7 70 g płatkow owsianych lub kukurydzinych 100g mleka2% oraz serek twarogowy tłusty ok 60g //TWARÓG CHUDY, MLEKO 0.5%,5g OLIWY Z OLIWEK
godz 10 100g poledwicy z indyka oraz chlebek pełnoziarnisty //ILE TEGO CHLEBA? DORZUĆ 15g ŁUSKANEGO SŁONECZNIKA
godz.13 to samo co wyzej //ZNOWU - ILE CHLEBA? PAMIĘTAJ O SŁONECZNIKU
godz 16 44g ryzu 100g sosu bolonskiego serek edamski do posypania //A GDZIE TU BIAŁKO BO CHYBA NIE W SERZE I SOSIE? DOŁÓŻ 100g PIERSI Z KURCZAKA I PAMIĘTAJ ŻE SOS BOLOŃSKI = TŁUSZCZ i SER = TŁUSZCZ WIĘC NIE PRZESADZAJ.
godz 19.4o g ryzu i szczupaczek {smazony} //BYLE NIE NA OLIWIE. ZA TO MOŻESZ WYPIĆ ŁYŻECZKE OLIWY NA ZIMNO DO POSIŁKU
godz.22 3 białka jajek {dopoki nie kupie serwatkowego} //Z 5 BIAŁEK BY SIĘ PRZYDAŁO CONAJMNIEJ...
Szacuny
0
Napisanych postów
82
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2751
Wydawalo mi sie ze oliwa zawiera wiecej wielonienasyconych KT, jak widac mylilem sie. Czyli jakiego oleju radzisz zeby uzywac do smazenia rybek i miesa? rzepakowy bedzie najlepszy? A propo tworzenia wolnych rodnikow to wyadaje mi sie ze tworze sie one dopiero podczas wielokrotnego uzycia tego samego oleju (oliwy), a w momencie kiedy uzywasz tluszczu do jednokrotnego smazenia ilosci rodnikow sa sladowe (przynajmniej przy olejach jest tak na 100 bo mialem kiedys na wykladzie!)
Szacuny
97
Napisanych postów
2782
Wiek
42 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15058
Najgorsze do smażenia są oleje o wysokiej zawartości omega-6 ponieważ uwalniają najwięcej wolnych rodników więc optymalnym wyjściem przy smażeniu potraw byłaby margaryna do smażenia np. Planta ew. smalec lub oleje roślinne o niskiej zawartości omega-6(a więc napewno nie olej z pestek winogron jak to niektórzy sugerują). Oczywiście w miarę używania tego samego oleju x-razy do smażenia ilość wolnych rodników się zwiększa.
Szacuny
97
Napisanych postów
2782
Wiek
42 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15058
Jakiego chleba??
godz 16 44g ryzu 100g sosu bolonskiego serek edamski do posypania //A GDZIE TU BIAŁKO BO CHYBA NIE W SERZE I SOSIE? DOŁÓŻ 100g PIERSI Z KURCZAKA I PAMIĘTAJ ŻE SOS BOLOŃSKI = TŁUSZCZ i SER = TŁUSZCZ WIĘC NIE PRZESADZAJ.