SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta3

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2373

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 650 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 10643
godz 7 70 g płatkow owsianych lub kukurydzinych 100g mleka2% oraz serek twarogowy tłusty ok 60g
godz 10 100g poledwicy z indyka oraz chlebek pełnoziarnisty
godz.13 to samo co wyzej
godz 16 44g ryzu 100g sosu bolonskiego serek edamski do posypania
godz 19.4o g ryzu i szczupaczek {smazony}
godz.22 3 białka jajek {dopoki nie kupie serwatkowego}
Proszę o jakies rady.Najgorzej jest w szkole bo ciezko mi cos przygotowac oprocz kanapek.
{jeżeli cos tam nie pasuje to proszę jakas propozycje czym mogę zastąpić chlebek,tylko nie razowym bo go nie znosze}
Z góry dziekuje za pomoc
prosze patrzec do postu o takiej samej nazwie,mam kłopoty z umieszczeniem tego
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
źródła białka - pierś z kuraka, tuńczyk, chuda wędlina itd. Poszukaj sobie w tabelach składników odżywczych.

Co do diety opartej na 3 posiłkach - to odpada. Uprzedzam nie będę wyjaśniał dlaczego - od tego są posty podwieszone żeby je czytać...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
godz 7 70 g płatkow owsianych lub kukurydzinych 100g mleka2% oraz serek twarogowy tłusty ok 60g //TWARÓG CHUDY, MLEKO 0.5%,5g OLIWY Z OLIWEK
godz 10 100g poledwicy z indyka oraz chlebek pełnoziarnisty //ILE TEGO CHLEBA? DORZUĆ 15g ŁUSKANEGO SŁONECZNIKA
godz.13 to samo co wyzej //ZNOWU - ILE CHLEBA? PAMIĘTAJ O SŁONECZNIKU
godz 16 44g ryzu 100g sosu bolonskiego serek edamski do posypania //A GDZIE TU BIAŁKO BO CHYBA NIE W SERZE I SOSIE? DOŁÓŻ 100g PIERSI Z KURCZAKA I PAMIĘTAJ ŻE SOS BOLOŃSKI = TŁUSZCZ i SER = TŁUSZCZ WIĘC NIE PRZESADZAJ.
godz 19.4o g ryzu i szczupaczek {smazony} //BYLE NIE NA OLIWIE. ZA TO MOŻESZ WYPIĆ ŁYŻECZKE OLIWY NA ZIMNO DO POSIŁKU
godz.22 3 białka jajek {dopoki nie kupie serwatkowego} //Z 5 BIAŁEK BY SIĘ PRZYDAŁO CONAJMNIEJ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 82 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 2751
Pytanie do Khaine,a:
Dlaczego radzisz mu żeby rybki nie smazyl na oliwie, wydawalo mi sie ze jest to najzdrowszy tluszcz roslinny uzywany do smazenia?

Buchaczi

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Dlatego że zawiera 70% jednonienasyconych kwasów tłuszczowych które w wysokiej temperaturze w reakcji z tlenem produkują wolne rodniki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 82 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 2751
Wydawalo mi sie ze oliwa zawiera wiecej wielonienasyconych KT, jak widac mylilem sie. Czyli jakiego oleju radzisz zeby uzywac do smazenia rybek i miesa? rzepakowy bedzie najlepszy? A propo tworzenia wolnych rodnikow to wyadaje mi sie ze tworze sie one dopiero podczas wielokrotnego uzycia tego samego oleju (oliwy), a w momencie kiedy uzywasz tluszczu do jednokrotnego smazenia ilosci rodnikow sa sladowe (przynajmniej przy olejach jest tak na 100 bo mialem kiedys na wykladzie!)

Buchaczi

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Najgorsze do smażenia są oleje o wysokiej zawartości omega-6 ponieważ uwalniają najwięcej wolnych rodników więc optymalnym wyjściem przy smażeniu potraw byłaby margaryna do smażenia np. Planta ew. smalec lub oleje roślinne o niskiej zawartości omega-6(a więc napewno nie olej z pestek winogron jak to niektórzy sugerują). Oczywiście w miarę używania tego samego oleju x-razy do smażenia ilość wolnych rodników się zwiększa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 650 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 10643
to co proponjesz zamiast tego sodu bolonskiego a co do chleba to proponuje jakies 2 kromeczki
co ty na to?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Sos boloński może zostać ale ilość nalezy kontrolować - patrz ile czego jest pisze na opakowaniu. I żadne dwie kromeczki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Sos boloński może zostać ale ilość nalezy kontrolować - patrz ile czego jest pisze na opakowaniu. I żadne dwie kromeczki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 650 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 10643
to ile tego chleba
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 2782 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 15058
Jakiego chleba??

godz 16 44g ryzu 100g sosu bolonskiego serek edamski do posypania //A GDZIE TU BIAŁKO BO CHYBA NIE W SERZE I SOSIE? DOŁÓŻ 100g PIERSI Z KURCZAKA I PAMIĘTAJ ŻE SOS BOLOŃSKI = TŁUSZCZ i SER = TŁUSZCZ WIĘC NIE PRZESADZAJ.

Nie widzę tu miejsca na chleb...
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do poprawy

Następny temat

jak to jest z tymi serami?

WHEY premium