"Żółty ser tam wrzuciłeś ?
Może jeszcze narkotyki zacznij zażywać ? "
Moje pierwsze podejście do zrobienia samodzielnie steku z rostbefu, myslę że wyszedł całkiem nieźle
Stek
1. Umyłem, wysuszyłem, natarłem mielonym kolorowym pieprzem i paroma kroplami oleju rzepakowe
2. Odstawiamy do lodówki - u mnie parę godzin
3. Przed smażeniem wyciągamy mięso z lodówki na jakiś czas, żeby nie był zimny gdy rzucimy go na patelnie
4. Mocno rozgrzewamy patelnie ( u mnie patelnia grilowa Zelmer, przed smażeniem przetarłem kilkoma kroplami oleju na ręczniku papierowym)
5. Gdy patelnie mocno sie nagrzeję zaczynamy smażyć steka. Ja smażyłem po 3 minuty z każdej strony
6. Zdejmujemy mięso z patelni i zawijamy w folii aluminiowej żeby stek i soki sie "uspokoiły". U mnie 6 minut.
Gotowe
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Na pierwszy rzut oka znaczna różnica w kolorze ryby, mięso bardzo intensywny czerwono/pomarańczowy kolor (zdjęcia nie oddają tego w pełni).
W smaku IMO lepszy od "klasycznego" łososia, mięso mniej tłuste bardziej treściwe i konkretne
Filet upieczony, doprawiony pierzem cytrynowym, sokiem z cytryny i czosnkiem
(BWT podane dla grubszego kawałka)
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Nic wydziwianego, po prostu filet, ryż warzywa, przyprawy i pare kropel sosu sojowego
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Burgery
Udziec wołowy + jajko + łyżka mąki ryżowej
doprawione pieprzem i czosnkiem
Ryż
Gotowany w curry, kurkiem i odrobinie soli
Grillowane pieczarki i czerwona cebula
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Mięso - pieprz, sól, czosnek, papryka wędzona, chilli
Warzywa - pieprz, sól, chilli, łyżeczka oleju rzepakowego
Zmieniony przez - K_PS w dniu 2015-07-26 20:57:52
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html
BzykuDGNa grillu Pan to robisz czy w piekarniku? Jak w piekarniku, to jakie ustawienie grzałek/termoobiegu?
w piekarniku, na elektrycznej grzałce
a ile to siedzi ... u mnie to zawsze na oko, oceniam wzrokowo czy "już"
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
Ciasto wiśniowe wysokobiałkowe
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- ...
- 192