SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] K_PS w kuchni

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 257189

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 51 Napisanych postów 2237 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14236
Mała jakaś, prawdziwa pizza zaczyna się od >1000kcal.
1

"Żółty ser tam wrzuciłeś ?
Może jeszcze narkotyki zacznij zażywać ? "

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
Stek z rostbefu ....


Moje pierwsze podejście do zrobienia samodzielnie steku z rostbefu, myslę że wyszedł całkiem nieźle


Stek
1. Umyłem, wysuszyłem, natarłem mielonym kolorowym pieprzem i paroma kroplami oleju rzepakowe
2. Odstawiamy do lodówki - u mnie parę godzin
3. Przed smażeniem wyciągamy mięso z lodówki na jakiś czas, żeby nie był zimny gdy rzucimy go na patelnie
4. Mocno rozgrzewamy patelnie ( u mnie patelnia grilowa Zelmer, przed smażeniem przetarłem kilkoma kroplami oleju na ręczniku papierowym)
5. Gdy patelnie mocno sie nagrzeję zaczynamy smażyć steka. Ja smażyłem po 3 minuty z każdej strony
6. Zdejmujemy mięso z patelni i zawijamy w folii aluminiowej żeby stek i soki sie "uspokoiły". U mnie 6 minut.


Gotowe









ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
ciąg dalszy













ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
Wczorajsza kolacja, łosoś niehodowlany
Na pierwszy rzut oka znaczna różnica w kolorze ryby, mięso bardzo intensywny czerwono/pomarańczowy kolor (zdjęcia nie oddają tego w pełni).
W smaku IMO lepszy od "klasycznego" łososia, mięso mniej tłuste bardziej treściwe i konkretne


Filet upieczony, doprawiony pierzem cytrynowym, sokiem z cytryny i czosnkiem
(BWT podane dla grubszego kawałka)









ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
Szybki "chińczyk"


Nic wydziwianego, po prostu filet, ryż warzywa, przyprawy i pare kropel sosu sojowego








1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
Grillowane burgery z żółtym ryżem


Burgery
Udziec wołowy + jajko + łyżka mąki ryżowej
doprawione pieprzem i czosnkiem

Ryż
Gotowany w curry, kurkiem i odrobinie soli

Grillowane pieczarki i czerwona cebula

















1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
Płatki jaglane z jagodowym WPC, migdałami i bananem.
Na wierzchu pare ziarenek amarantusa









ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
Szaszłyki z fileta papryk i pieczarek

Mięso - pieprz, sól, czosnek, papryka wędzona, chilli

Warzywa - pieprz, sól, chilli, łyżeczka oleju rzepakowego





















Zmieniony przez - K_PS w dniu 2015-07-26 20:57:52
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Na grillu Pan to robisz czy w piekarniku? Jak w piekarniku, to jakie ustawienie grzałek/termoobiegu?

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4540 Napisanych postów 35811 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263205
BzykuDG
Na grillu Pan to robisz czy w piekarniku? Jak w piekarniku, to jakie ustawienie grzałek/termoobiegu?



w piekarniku, na elektrycznej grzałce
a ile to siedzi ... u mnie to zawsze na oko, oceniam wzrokowo czy "już"

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ciasto wiśniowe wysokobiałkowe

Następny temat

Truskawkowy kisiel bez kcal

WHEY premium