SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Kuchnia dla aktywnych by ASFI87 - czyli inspiracje na ciekawe posiłki :)

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 16278

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 736 Napisanych postów 9812 Wiek 22 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 328492
Oooo będzie tu ciekawie, zaglądam :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 936 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16405
Ja też będę zaglądał
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Czekałem na Ciebie!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Haha grekar9 dobrze to zabrzmiało :)
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Bardzo, ale to bardzo Podoba mi sie "Twoja kuchnia".
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Dziękuje :) dobrze wiedzieć :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Trochę Turcji na talerzu - czyli duszona wieprzowina z kaszą bulgur i liściami botwinki

Składniki na 4 porcję:

600 g pokrojonej w kostkę wieprzowiny(u mnie karkówka)
300 g kaszy durum z vermicelli
1 duża cebula
2-3 ząbki czosnku
1 papryczka chilli
kawałek świeżego imbiru
1 papryka czerwona
pęczek liści botwinki wraz z łodygami
1 duża marchew
połówka cytryny
3-4 łyżki oleju rzepakowego
pęczek kolendry
750 ml bulionu
Przyprawy:po 1 łyżeczce(kmin rzymski, ziarna kolendry, papryka słodka, curry)
sól, pieprz
Przygotowanie:



Marynata: łyżeczkę kminu oraz kolendry ucieramy w moździerzu na proszek. Do utartej mieszanki dodajemy paprykę w proszku, curry, przeciśnięty ząbek czosnku oraz sok z cytryny i 2 łyżki oleju, mieszamy aż składniki dobrze się połączą. Do przygotowanej marynaty wrzucamy pokrojoną w średniej wielkości kostkę wieprzowinę i marynujemy przynajmniej 30-60 minut w lodówce.
Warzywa kroimy w dowolny kształt. Ząbek czosnku oraz imbir ścieramy na tarce lub drobno siekamy.
Przystępujemy do smażenia, na dobrze rozgrzanej patelni smażymy porcjami mięso,








Zmieniony przez - ASFI87 w dniu 2015-06-29 16:02:47
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 95144 Napisanych postów 365346 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1671645
super witamy

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Składniki na 4 porcję:

350 g kaszy pęczak
3 małe buraki
1 średnia cukinia
1 średnia cebula
ząbek czosnku
masło(opcjonalnie)
500 ml bulionu drobiowego(może być inny)
400 g piersi z kurczaka
50 g boczku
2-3 łyżki oleju rzepakowego(u mnie tłoczony na zimno)
Świeże zioła:tymianek, rozmaryn
Przyprawy: łyżeczka ziół dalmatyńskich, sól, pieprz
sok z cytryny lub ocet balsamiczny
Przygotowanie:

Piersi z kurczaka po porcjować na 4 równe steki, zrobić prostą marynatę. Wymieszać 1-2 łyżki oleju z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, dodać posiekany tymianek oraz rozmaryn i doprawić do smaku sola i pieprzem, odstawić na 20-30 minut w chłodne miejsce. Grillować lub smażyć przez około 5-7 minut z każdej strony.
Cebule oraz czosnek posiekać w drobna kostkę i smażyć na łyżce oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cukinie( z której wcześniej wydrążyliśmy środek) oraz pokrojone buraki. Doprawić solidną szczyptą mieszanki ziół dalmatyńskich(mogą być inne), wstępnie solą i pieprzem. Smażyć raz
...
Napisał(a)
Usunięty przez Malinowa za pkt 1 regulaminu
Ekspert
Szacuny 144 Napisanych postów 219 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1142
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Domowe "KFC" - czyli tortilla z kurczakiem w orzechach włoskich i botwinką

Następny temat

[BLOG] kuchnia domowego dezertera

forma lato