Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-18 19:54:55
...
Napisał(a)
Nieważne nie wczytuje się
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-18 19:54:55
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-18 19:54:55
...
Napisał(a)
daj na wynos to zezre ze smakiem
...
Napisał(a)
@grekar9
wczoraj wczytałem się w tryb HC wiec zabralem sie za pizze
zrobilem z polowy wszystkich skladnikow, ale ciasto mi sie tak kleilo ze dalem troche wiecej maki przy wyrabianiu
ogolnie zaczyn podrosl z 1/4 szklanki prawie do pełna, a potem kulka rosla te 30 minut na wczesniej 'rozgrzanym' palniku od gazu aby bylo 'cieplej'
i dupa, upiekla sie, byla zaj**ista ale twarde i dosc plaskie ciasto sie zrobilo
troche niemilo sie jadlo bo 'kulo' w podniebienie..
dalem sama maka bialą, chyba tortowa czy coś
i zamiast dac oliwy dalem pare kropel oleju
Zmieniony przez - Gawus w dniu 2015-06-15 13:49:11
Zmieniony przez - Gawus w dniu 2015-06-15 13:55:40
wczoraj wczytałem się w tryb HC wiec zabralem sie za pizze
zrobilem z polowy wszystkich skladnikow, ale ciasto mi sie tak kleilo ze dalem troche wiecej maki przy wyrabianiu
ogolnie zaczyn podrosl z 1/4 szklanki prawie do pełna, a potem kulka rosla te 30 minut na wczesniej 'rozgrzanym' palniku od gazu aby bylo 'cieplej'
i dupa, upiekla sie, byla zaj**ista ale twarde i dosc plaskie ciasto sie zrobilo
troche niemilo sie jadlo bo 'kulo' w podniebienie..
dalem sama maka bialą, chyba tortowa czy coś
i zamiast dac oliwy dalem pare kropel oleju
Zmieniony przez - Gawus w dniu 2015-06-15 13:49:11
Zmieniony przez - Gawus w dniu 2015-06-15 13:55:40
...
Napisał(a)
Mi to wyglada na słabo wyrobione( mało zapowietrzone). Ile minut i w jakiej temp piekłes? Ja i znajomi robią tak jak podałem i zawsze wychodzi taka sama. Tu na forum ludziom tyż wychodziło
I palnik nie jest dobrym sposobem na porost ciasta. Ciasto musi rosnąć w "naturze"
Juz lepiej rozgrzać piekarnik, wyłączyć i wsadzić do środka
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-06-15 14:10:21
I palnik nie jest dobrym sposobem na porost ciasta. Ciasto musi rosnąć w "naturze"
Juz lepiej rozgrzać piekarnik, wyłączyć i wsadzić do środka
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-06-15 14:10:21
...
Napisał(a)
dokładnie trzeba odstawić w ciepłe miejsce a nie na palnik :D i może za długo trzymałeś w piekarniku?
...
Napisał(a)
ja rozgrzalem palnik i wylaczylem, chodzilo o cieplo spod spodu xd
piekarnik mam gazowy, wlacz wylacz w zasadzie mysle ze bylo jakies 200 stopni, 25 minut
Zmieniony przez - Gawus w dniu 2015-06-15 15:07:12
piekarnik mam gazowy, wlacz wylacz w zasadzie mysle ze bylo jakies 200 stopni, 25 minut
Zmieniony przez - Gawus w dniu 2015-06-15 15:07:12
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Poprzedni temat
Zdrowa, dietetyczna szarlotka
Następny temat
BOUNTY Szpinakowe / Konkurs
Polecane artykuły