SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jeden dzień z życia kucharza na urlopie :) Pizza

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 29987

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Nieważne nie wczytuje się

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-18 19:54:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
;)







Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-02-10 13:07:15
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Jeść !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1224 Napisanych postów 1487 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 24181
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1700 Wiek 12 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17197
@grekar9
wczoraj wczytałem się w tryb HC wiec zabralem sie za pizze
zrobilem z polowy wszystkich skladnikow, ale ciasto mi sie tak kleilo ze dalem troche wiecej maki przy wyrabianiu

ogolnie zaczyn podrosl z 1/4 szklanki prawie do pełna, a potem kulka rosla te 30 minut na wczesniej 'rozgrzanym' palniku od gazu aby bylo 'cieplej'

i dupa, upiekla sie, byla zaj**ista ale twarde i dosc plaskie ciasto sie zrobilo
troche niemilo sie jadlo bo 'kulo' w podniebienie..

dalem sama maka bialą, chyba tortowa czy coś

i zamiast dac oliwy dalem pare kropel oleju

Zmieniony przez - Gawus w dniu 2015-06-15 13:49:11

Zmieniony przez - Gawus w dniu 2015-06-15 13:55:40
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Mi to wyglada na słabo wyrobione( mało zapowietrzone). Ile minut i w jakiej temp piekłes? Ja i znajomi robią tak jak podałem i zawsze wychodzi taka sama. Tu na forum ludziom tyż wychodziło


I palnik nie jest dobrym sposobem na porost ciasta. Ciasto musi rosnąć w "naturze"
Juz lepiej rozgrzać piekarnik, wyłączyć i wsadzić do środka


Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-06-15 14:10:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3252 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22813
dokładnie trzeba odstawić w ciepłe miejsce a nie na palnik :D i może za długo trzymałeś w piekarniku?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1700 Wiek 12 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17197
ja rozgrzalem palnik i wylaczylem, chodzilo o cieplo spod spodu xd

piekarnik mam gazowy, wlacz wylacz w zasadzie mysle ze bylo jakies 200 stopni, 25 minut


Zmieniony przez - Gawus w dniu 2015-06-15 15:07:12
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Robiłem wg przepisu w 250 stopniach. Wyszła perfekt








I serowe rogi tradycyjnie





Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-06-18 20:53:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Łomomom serowe różki łomomom














Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-27 12:02:59

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2015-07-27 12:03:17
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zdrowa, dietetyczna szarlotka

Następny temat

BOUNTY Szpinakowe / Konkurs

WHEY premium