Składniki:
3 jaja (oddzielnie białka oddzielnie żółtka)
Twaróg chudy - 250g
Mąka owsiana - 20g
Truskawki do dekoracji i koktajlu
Słodzik
Proszek do pieczenia
Przygotowanie:
Żółtka miksujemy ze słodzikiem, dodajemy twaróg miksujemy na krem, dodajemy mąkę i miksujemy. Białka ubijamy w oddzielnej misce na sztywna pianę. Do białek dodajemy masę z twarogu, mąki i jaj i mieszamy powoli łyżką do połączenia składników. Dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia i odstawiamy na 10 minut. Smażymy na suchej, teflonowej patelni 1 łyzka stołowa=1 placek do zarumienienia i przekładamy na 2 stronę. Truskawki miksujemy i przelewamy. Placuszki układany jeden na drugim każdy smarując musem z truskawek na górze. Wcinamy! placuszki wychodzą meeeega puszyste :D