SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dyniowo-amarantusowe muffiny

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2751

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 71 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 618
Może do muffinów im daleko, ale na ciastka też mi nie wyglądają Mi wyszły 22 sztuki

Składniki:
dynia
amarantus ekspandowany
goji
cynamon
wpc (u mnie naturalny)
sól
jajka
PAM
stevia

Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra/dół. Dynia w mała kostkę i na patelnię, żeby zmiękła - ja dolałam trochę wody, bo bardziej mi się przypalała niż miękła. Dynię do miski i zblendować, można dodać max 50ml wody. Dodajemy cynamon, stevię, sól, wpc i blendujemy na gładką masę. Dodajemy jajka - mieszamy. Na sam koniec goji i amarantus. Psikamy PAM-em do foremek, nakładamy i pieczemy 30 minut na środku. Rozgrzany piekarnik zmieniamy z góra/dół zmieniamy na dół - żeby się podpiekły (15min), później już góra/dół (15min).

Smacznego



















Zmieniony przez - mamoooth w dniu 2015-04-24 17:46:24

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 1170 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 20678
ładnie wygladaja ciekawe czy nie za mało slodkie :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 71 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 618
Mi pasowały :) Dodałam 20g stevii, wpc też ma słodzik, dynia sama w sobie byla słodka i przecież goji :) Z całą pewnością słodkości czekolady nie mają, sama w trakcie robienia próbowałam "czy to już" :)

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Skład bomba! Sogacz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ostatnio uwielbiam amarantus. dobrze się komponuję w tego typu ciastach. dziś upiekłam amarantusowe brownie z kaszą jaglaną i kokosem. równie smaczne :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9991 Napisanych postów 5638 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18404
sog się należy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 71 Wiek 36 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 618
Dziękuję. Mam nadzieję, że będą Wam smakować tak samo jak mi

Zmieniony przez - mamoooth w dniu 2015-04-26 23:08:02

"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."

...
Napisał(a)
Usunięty przez Malinowa za pkt 1 regulaminu
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 0
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Wiek 37 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 11
Super przepis, zastąpię jajko siemieniem lnianym i będzie wegańsko. Czy wiecie kiedy powinny zacząć pojawiać się dynie? Czy można je teraz gdzieś w ogóle dostać??

Jeśli interesują Cię tłumaczenia w mieście Warszawa zapraszam na http://www.centrum-jezykow.pl/

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Dynie to raczej jesienne warzywo, najwięcej się ich na przełomie września i października spotyka , ale pewnie są też jakieś wcześniejsze odmiany

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6
fajny przepis, aż sobie ochoty narobiłem! Kurde. Musze kiedys wypróbować.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[Ciacho] Słodkie, kalafiorowo-marchewkowe

Następny temat

[Ciacho] Kruche z budyniem orzechowym

WHEY premium