Przeczytałem najważnejsze artykuły, ale nie wiem czy wszystko dobrze zrozumiałem.
Proporcje makroskładników załozyłem sobie następująco: białko ok. 2.5g/kg, wwok 2g/kg, t .ok.1.5g/kg
Z obliczeń mi wyszło zapotrzebowanie 2777kcal, przy układaniu diety założyłem obciecie o ok 200-250 kcal.
do diety planuję pic ok 2 litrów wody, oraz dołozyc suplementy takie jak: omega 3, lecytyna, wapń.
Proszę jeszcze o informację jak wpływają na redukcje takie napoje jak cherbata, czy kawa, powiedzmy w ilości jednej,dwóch dziennie?
Założyłem również, że posiłki najwięcej weglowodanów będę spozywał od 1 do ok 4 posiłku, następnie coraz więcej białka.
Niestety narazie odpadają ćwiczenia aerobowe, które będę mógł wykonywać dopiero za ok miesiąc.
Aha i jeszcze jedno, wiem że najlepiej w całości przygotowywać produkty, ale niestety nie zawsze jest to możliwe, w związku z tym mam pytanie, jak na redukcję wpływają przetwory takie jak np. konserwy rybne (wole rybę w takim wydaniu, niż np wędzoną) czy śledzie w zalewie octowej?
Poniżej moja tabelka, będę wdzieczny za jakieś sugestie.